Smoked Stevena Raichlena Krevetový koktejl s receptem koktejlové omáčky Chipotle-Pineapple
Tento recept na koktejl krevet se příliš neliší od mnoha dalších, které jste viděli dříve. Ale pokud chcete změnit svůj průměrný recept z dobrého na skvělou, zkuste tuto uzenou verzi. Slouží 6 jako předkrm.
Ingredients
Na krevety a marinádu:
1½ libry jumbo krevety, oloupané a zbavené
2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
2 stroužky česneku, mleté
1 ČL mletého konzervovaného chilli chipotle plus 1 ČL šťávy z adobo
2 PL extra panenského olivového oleje
2 PL čerstvé limetkové šťávy
Hrubá sůl (košer nebo mořská) a hrubě mletý černý pepř
Na Chipotle-ananasovou koktejlovou omáčku:
1 hrnek kečupu
6 PL čerstvé ananasové šťávy
2 PL čerstvé limetkové šťávy
1 PL worcesterské omáčky
1 až 2 mleté chilli papričky a 1 až 2 lžičky šťávy z plechovky
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Dále budete potřebovat: Bradley Smoking Bisquettes; bambusové špejle
Preparation
Připravte si krevety a marinádu:
Krevety, koriandr, česnek, mleté chipotle se šťávou, olivovým olejem, limetkovou šťávou a solí a pepřem vložte do mixovací nádoby a promíchejte.
Necháme 15 minut marinovat.
Mezitím si připravte Chipotle-ananasovou koktejlovou omáčku:
Smíchejte kečup, ananasovou šťávu, limetkovou šťávu, worcesterskou omáčku a mleté chipotle a plechovku šťávy v malé mixovací misce.
Dochuťte solí a černým pepřem.
Přeneste do atraktivní servírovací misky.
Nastavte svůj Bradley Digital Smoker podle pokynů výrobce a předehřejte ho na 250 stupňů.
Krevety sceďte, marinádu vyhoďte a navlékněte na bambusové špejle.
Udit krevety do bronzové s kouřem a vařit asi 30 minut.
Vychlaďte nebo podávejte najednou s Chipotle-ananasovou koktejlovou omáčkou.
Recept od: Steven Raichlen