Smoked shrimp cocktail with mango salsa

Smoked Stevena Raichlena Krevetový koktejl s receptem koktejlové omáčky Chipotle-Pineapple



Tento recept na koktejl krevet se příliš neliší od mnoha dalších, které jste viděli dříve. Ale pokud chcete změnit svůj průměrný recept z dobrého na skvělou, zkuste tuto uzenou verzi. Slouží 6 jako předkrm.

Ingredients

Na krevety a marinádu:

1½ libry jumbo krevety, oloupané a zbavené

2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky

2 stroužky česneku, mleté

1 ČL mletého konzervovaného chilli chipotle plus 1 ČL šťávy z adobo

2 PL extra panenského olivového oleje

2 PL čerstvé limetkové šťávy

Hrubá sůl (košer nebo mořská) a hrubě mletý černý pepř

Na Chipotle-ananasovou koktejlovou omáčku:

1 hrnek kečupu

6 PL čerstvé ananasové šťávy

2 PL čerstvé limetkové šťávy

1 PL worcesterské omáčky

1 až 2 mleté chilli papričky a 1 až 2 lžičky šťávy z plechovky

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Dále budete potřebovat: Bradley Smoking Bisquettes; bambusové špejle

Preparation

Připravte si krevety a marinádu:

Krevety, koriandr, česnek, mleté chipotle se šťávou, olivovým olejem, limetkovou šťávou a solí a pepřem vložte do mixovací nádoby a promíchejte.

Necháme 15 minut marinovat.

Mezitím si připravte Chipotle-ananasovou koktejlovou omáčku:

Smíchejte kečup, ananasovou šťávu, limetkovou šťávu, worcesterskou omáčku a mleté chipotle a plechovku šťávy v malé mixovací misce.

Dochuťte solí a černým pepřem.

Přeneste do atraktivní servírovací misky.

Nastavte svůj Bradley Digital Smoker podle pokynů výrobce a předehřejte ho na 250 stupňů.

Krevety sceďte, marinádu vyhoďte a navlékněte na bambusové špejle.

Udit krevety do bronzové s kouřem a vařit asi 30 minut.

Vychlaďte nebo podávejte najednou s Chipotle-ananasovou koktejlovou omáčkou.

Recept od: Steven Raichlen