Maple kouřil Tuňák Recept
Tento uzený recept na filé z tuňáka je perfektním způsobem, jak zapůsobit na hosty na večeři. Marinovaná přes noc s chutným směsí bylin a koření, poté pomalu vařená v kuřáku Bradley pomocí javorových biskquet, je to chutný doplněk k jakémukoli jídlu. Podávejte s zeleninovým smažením a rýžovým pilafem pro kompletní a uspokojivé jídlo.
Ingredients
4 kusy filet z tuňáka – 2 kg (4 lb)
Stolní olej
Marináda:
15 ml (1 polévková lžíce) sušeného kopru
15 ml (1 polévková lžíce) hořčičného semínka
45 ml (3 polévkové lžíce) soli
5 ml (1 lžička) mletého černého pepře
125 ml (½ c) hnědý cukr
2 bobkové listy
1000 ml (4 c) vody
Preparation
Večer předtím, než se chystáte rybu podávat, smíchejte ingredience na marinádu ve středně velké misce, aby se určitá sůl a cukr úplně rozpustily.
Marinádu dejte do velkého těžkého plastového sáčku, přidejte rybu, uzavřete a dejte přes noc do lednice.
Vyjměte rybu ze sáčku a osušte.
Způsob kouření:
Předehřejte Bradley Smoker na teplotu mezi 105 °C a 120 °C (220 °F a 250 °F).
Umístěte rybu na naolejované rošty a pomocí bisket s příchutí javoru udělejte/vařte 1 ½ do 2 hodin.
Sloužit:
Filety z uzeného tuňáka jsou vynikající podávané se zeleninovou restovanou smaženicí a rýžovým pilafem.