Smoked Steelhead and Walleye Recipe

Uzený Steelhead a Walleye Recept



A co skvělý recept na uzenou Steelhead a Walleye? Ale můžete použít jakoukoli rybu, která se vám líbí. Je to velmi chutné, velmi jednoduché a pěkné důkaz selhání. V závislosti na množství ryb možná budete muset vyrobit více než jednu dávku této solanky.

Pro dosažení nejlepších výsledků nechte ryby „stárnout“ v lednici po dobu nejméně 24 hodin. To umožní, aby se kouř a další příchutě plně mísily. Filety budou chlazeny po dobu dvou týdnů a nejméně šest měsíců zmrazených.

K kouření je použijte Apple nebo Cherry Biskquettes.

Ingredients

⅓ šálek hnědého cukru

¼ šálku nejodizované soli

1 šálek sójové omáčky Kikkoman

1 šálek vody

1 šálek bílého vína

½ lžičky česnekového prášku

½ lžičky cibulového prášku

½ lžičky černého pepře

½ lžičky Tabasca nebo kajenského pepře nebo obojího. LOL! V závislosti na osobních preferencích.

Preparation

Všechny uzené suroviny smícháme s vychlazeným vínem a studenou vodou.

Rybu vložte do skleněné nebo plastové nádoby a zalijte nálevem.

Namočte na 8 hodin nebo přes noc do lednice.

Vyjměte a nechte uschnout na mřížce. Pomůže umístění ventilátoru, který na ně fouká.

Nechte schnout na vzduchu po dobu dvou hodin, nebo dokud se nevytvoří pelikul. Na dotek bude lepkavý.

Aplikujte dvě hodiny kouře; nejlépe jablko nebo třešeň.

Pokračujte ve vaření, dokud filety nedosáhnou požadované struktury.

Nejlepší je začít při nižších teplotách a pracovat. Většinu času zabrání malým bublinám. Pokud ne, jednoduše je setřete. Některé ryby mají prostě příliš mnoho tuku.

Teplota a postup kouření:

Začněte při 110ºF (43ºC), první hodinu;

Zvyšte teplotu na 140ºF (60ºC) na 1 hodinu;

Dokončete při 155ºF (80ºC), dokud ryba nedosáhne vnitřní teploty 140ºF (60ºC) nebo textury, kterou preferujete.