Uzený Medový losos Jerky Recept
Tento Smoked Honey Salmon Jerky můžete připravit v sušičce. Pokud do toho plánujete kouřit, pamatujte na svůj lék č. 1. Na jednu libru budete potřebovat jen trochu pod ¼ lžičky. Pokud děláte více než jednu libru, proveďte úpravy v receptu. Toto můžete Reveo pouze pod vakuovým těsněním. Neshazujte, nebo budete mít lososovou pastu. Stačí přidat ½ lžičky kúry #1 smíchané s ¼ šálku vody do marinády na několik hodin. Studený kouř s olšovými bisketami. Tohle bylo nejdelší trhnutí, co jsem za poslední roky udělal. Trvalo to věčnost, než se to podařilo, ale výsledek stál za to. Chuť je dobrá, vůbec ne rybí.
Ingredients
Lék #1:
1 šálek košer soli
1 hrnek hnědého cukru
½ šálku javorového sirupu nebo březového sirupu
Sušené maso:
¼ šálku medu
¼ šálku tmavého rumu
5 rozdrcených bobulí nového koření nebo 1 lžička mleté
1 PL citronové šťávy
5 drcených kuliček pepře (jakékoli barvy)
5 Celý hřebíček
1 Bobkový list
1 ČL soli
1 libra lososových proužků
¼ ČL tekutého kouře (zvolte sušičku)
Preparation
Lék:
Smíchejte sůl a cukr dohromady. Nasypte tenkou vrstvu na dno nádoby s víkem. Proužky lososa položte do nádoby v jedné vrstvě. Zakryjte zbývající kúrou. Pokud to potřebujete udělat ve více než jedné vrstvě, před přidáním dalších ryb silně poprašte první vrstvu přípravkem.
Nádobu přikryjeme a necháme 12 hodin v lednici ztuhnout. Pokud můžete, jednou během této doby otočte nádobu dnem vzhůru nebo promíchejte kousky lososa, abyste získali rovnoměrnější lék.
Vyjměte lososa z kúry a rychle ho namočte do velké mísy s ledovou vodou, abyste opláchli přebytečnou kúru. Rybu osušte papírovou utěrkou a dejte na mřížku na plech přes noc, pokud možno do lednice, nebo před ventilátor nebo na chladné, zastíněné a větrané místo po dobu alespoň 1 hodiny. Chcete, aby byl povrch lososa lepkavý, což napomůže přilnutí kouře k němu.
Sušené maso:
Všechny výše uvedené ingredience smíchejte dohromady (kromě lososa) a nechte 30 minut odležet. Lososa dejte do nádoby a zalijte marinádou min 1 hodinu. Čím delší je doba marinování, tím lépe.
Zapalte svého kuřáka. Fotografuji pro vnitřní teplotu asi 200ºF (93,3ºC). Použijte sušenky z bílého ořechu a kuřte lososa alespoň 3 hodiny a tak dlouho, dokud bude sušený, ale stále žvýkací. Normálně mi to trvá 5 hodin.
Vyjměte z udírny a potřete zbývajícím javorovým sirupem a vychladněte. Toto můžete odstranit pouze pod vakuovým těsněním. Neshazujte, nebo budete mít pastu z lososa.
Jakmile budete mít lososový jerky, dejte ho zpět na chladicí mřížku, aby se vrátila na pokojovou teplotu. Dlouho vydrží při chladné pokojové teplotě, tj. 60ºF (15,6ºC) nebo nižší, ale já ji uchovávám v malých vakuově uzavřených sáčcích v lednici, dokud ji nepotřebuji. Takto by to mělo vydržet měsíce.