Uzený Losos s pomerančovým hoisinem Recept na glazuru
Kouření je vždy dobrý způsob, jak připravit lososa. Pro tento recept jsme vybrali hoisinovou omáčku a pomerančovou šťávu, abychom rybům dali speciální glazuru. Nyní vše, co potřebujete, je váš kuřák Bradley a mírné dřevo, jako je Alder nebo Pacific Blend. Příprava a 3-4 hodiny marinování trvá jen 15 minut.
Ingredients
1 velký filet z lososa, asi 2 libry
½ šálku hoisin omáčky
⅔ šálek pomerančové šťávy
½ šálku medu
1 ½ lžíce omáčky sriracha
2 PL sezamového oleje
1 PL česnekového prášku
1 PL pražených sezamových semínek
Biskety s příchutí Bradley (olše nebo pacifická směs)
Preparation
Marinádu připravte smícháním hoisin omáčky, pomerančové šťávy, medu, omáčky sriracha, sezamového oleje a česnekového prášku v malé misce. Odměřte 1/2 šálku marinády a dejte stranou. Lososa dejte do ploché misky a nalijte na něj zbylou marinádu. Lososa několikrát otočte, abyste zajistili, že je všechen losos obalený v marinádě. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 3-4 hodiny do lednice. Každou hodinu lososa otočte.
Nastavte udírnu na 250 °F pomocí olšových nebo pacifických směsných bisket.
Rybu kouřte asi 3 hodiny nebo dokud vnitřní teplota ryby nedosáhne 145 °F.
Během uzení nalijte ½ odložené marinády do malého hrnce. Necháme mírně přejít varem a necháme zredukovat, dokud nezhoustne a přejde do pěkné polevy. Trvá to asi 10 minut. Odstraňte z tepla.
Jakmile losos skončí uzení, položte ho na servírovací talíř. Potřeme polevou. Posypeme opraženými sezamovými semínky. Sloužit.