Hoisin Smoked Salmon on Asian style plate

Uzený Losos s pomerančovým hoisinem Recept na glazuru



Kouření je vždy dobrý způsob, jak připravit lososa. Pro tento recept jsme vybrali hoisinovou omáčku a pomerančovou šťávu, abychom rybům dali speciální glazuru. Nyní vše, co potřebujete, je váš kuřák Bradley a mírné dřevo, jako je Alder nebo Pacific Blend. Příprava a 3-4 hodiny marinování trvá jen 15 minut.

Ingredients

1 velký filet z lososa, asi 2 libry

½ šálku hoisin omáčky

⅔ šálek pomerančové šťávy

½ šálku medu

1 ½ lžíce omáčky sriracha

2 PL sezamového oleje

1 PL česnekového prášku

1 PL pražených sezamových semínek

Biskety s příchutí Bradley (olše nebo pacifická směs)

Preparation

Marinádu připravte smícháním hoisin omáčky, pomerančové šťávy, medu, omáčky sriracha, sezamového oleje a česnekového prášku v malé misce. Odměřte 1/2 šálku marinády a dejte stranou. Lososa dejte do ploché misky a nalijte na něj zbylou marinádu. Lososa několikrát otočte, abyste zajistili, že je všechen losos obalený v marinádě. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 3-4 hodiny do lednice. Každou hodinu lososa otočte.

Nastavte udírnu na 250 °F pomocí olšových nebo pacifických směsných bisket.

Rybu kouřte asi 3 hodiny nebo dokud vnitřní teplota ryby nedosáhne 145 °F.

Během uzení nalijte ½ odložené marinády do malého hrnce. Necháme mírně přejít varem a necháme zredukovat, dokud nezhoustne a přejde do pěkné polevy. Trvá to asi 10 minut. Odstraňte z tepla.

Jakmile losos skončí uzení, položte ho na servírovací talíř. Potřeme polevou. Posypeme opraženými sezamovými semínky. Sloužit.