Hot Smoked Salmon Recipe

Hot Smoked Losos Recept



Rick’s Hot Smoked Salmon je všestranný recept, který umožňuje několik variant. Po 4 hodinách uzení je možné rybu polévat javorovým sirupem a rumem. Nebo si můžete připravit cukrovou polevu s rumem, červeným vínem a javorovým sirupem.

Ingredients

Losos nakrájený na porce

1 litr (4 šálky) vody

¼ šálku nakládací soli

1 PL hnědého cukru

4 stroužky česneku nakrájené na plátky

1 středně velká cibule nakrájená

1 citron vymačkaný a rozčtvrcený

Club House "Spicy Pepper Medley" nebo "Tex-Mex"

Preparation

Solanka:

V misce s vodou smíchejte/rozpusťte nakládací sůl, hnědý cukr, česnek, cibuli a citron. Poté nalijte do velkého mrazicího sáčku na zip. Přidejte porce lososa do každého sáčku, ponechte prostor. Dejte do lednice a nechte přes noc louhovat.

KOUŘENÍ:

Vyjměte porce lososa z nálevu a (důležité) opláchněte ve studené vodě.

Jinak bude vaše uzená ryba chutnat velmi slaně!

Umístěte filety na stojany. Bohatě okořeňte „Spicy Pepper Medley“ nebo vaším oblíbeným kořením.

Vložte nasolené a ochucené filety z lososa do udírny Bradley Smoker při předehřáté teplotě 150'F (65,6C) a uďte 10-12 hodin.

Na začátku uzení použijte 6-8 puků z olšového dřeva.

Možnosti:

Podlévání javorovým sirupem po 4 hodinách uzení

Do basy z javorového sirupu přidejte malé množství rumu

Kandovaný uzený losos – Lososa nakrájejte na kousky o šířce 1 palce, solným nálevem, jak je uvedeno výše, uďte jako výše po dobu ~6 hodin a poté před koncem vaření několikrát podlijte

Candy Glaze:

6 uncí rumu, 4 unce červeného vína, 2 šálky hnědého cukru, 1 šálek javorového sirupu Nízký ohřev, aby se cukry rozpustily a zhoustly po dobu ~ 1 hodiny