Hot Smoked Losos Recept
Rick’s Hot Smoked Salmon je všestranný recept, který umožňuje několik variant. Po 4 hodinách uzení je možné rybu polévat javorovým sirupem a rumem. Nebo si můžete připravit cukrovou polevu s rumem, červeným vínem a javorovým sirupem.
Ingredients
Losos nakrájený na porce
1 litr (4 šálky) vody
¼ šálku nakládací soli
1 PL hnědého cukru
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
1 středně velká cibule nakrájená
1 citron vymačkaný a rozčtvrcený
Club House "Spicy Pepper Medley" nebo "Tex-Mex"
Preparation
Solanka:
V misce s vodou smíchejte/rozpusťte nakládací sůl, hnědý cukr, česnek, cibuli a citron. Poté nalijte do velkého mrazicího sáčku na zip. Přidejte porce lososa do každého sáčku, ponechte prostor. Dejte do lednice a nechte přes noc louhovat.
KOUŘENÍ:
Vyjměte porce lososa z nálevu a (důležité) opláchněte ve studené vodě.
Jinak bude vaše uzená ryba chutnat velmi slaně!
Umístěte filety na stojany. Bohatě okořeňte „Spicy Pepper Medley“ nebo vaším oblíbeným kořením.
Vložte nasolené a ochucené filety z lososa do udírny Bradley Smoker při předehřáté teplotě 150'F (65,6C) a uďte 10-12 hodin.
Na začátku uzení použijte 6-8 puků z olšového dřeva.
Možnosti:
Podlévání javorovým sirupem po 4 hodinách uzení
Do basy z javorového sirupu přidejte malé množství rumu
Kandovaný uzený losos – Lososa nakrájejte na kousky o šířce 1 palce, solným nálevem, jak je uvedeno výše, uďte jako výše po dobu ~6 hodin a poté před koncem vaření několikrát podlijte
Candy Glaze:
6 uncí rumu, 4 unce červeného vína, 2 šálky hnědého cukru, 1 šálek javorového sirupu Nízký ohřev, aby se cukry rozpustily a zhoustly po dobu ~ 1 hodiny