Uzený Losos Recept
Toto je recept na uzeného lososa Bradleyt, ale můžete to změnit, jak uznáte za vhodné, nebesa jsou limitem tohoto. Kouřím 5 nebo 6 hodin podle dřeva. Asi za 3 hodiny jsem dal ještě trochu hnědého cukru, takže dostanete dobrou sladkost. Prostě pořádná vrstva na celé věci. Rád používám Alder nebo Alder and Apple mix. Ale můžete použít, co chcete. Udělal jsem 5 hodin Hickory pro dobrou silnou kouřovou chuť. Ale olše je moje cesta na dřevo. Pro Alder bych použil 6 nebo dokonce až 7 hodin.
Ingredients
Filety z lososa
1 šálek chodové soli
2 šálky hnědého cukru
1 lžička pepře (bílého, pokud chcete, volitelné)
1 lžíce cibulového prášku (volitelně)
Přidejte libovolné koření, které máte rádi
Preparation
Vložte filety lososa do hlubokých pánví (vydají hodně šťávy).
Vytáhněte špendlíkové kůstky, abyste je při jídle nekousali.
Použijte jehlové kleště. Stačí přejet prsty po straně filetu, kde byly proříznuty žeberní kosti.
Silnou vrstvu směsi rozetřeme na filety a necháme přes noc nebo alespoň 8 hodin louhovat.
Dužnina by měla být po celém povrchu pevná.
Opláchněte zbývající lák, který se nerozpustil, a umístěte jej na udírny.
Osušte co nejlépe papírovou utěrkou a dejte ji do lednice, aby se vytvořila pelikulka.
Kouření:
Kouřte podle následujících pokynů Bradley Smoking: (olše, třešně nebo jablečné sušenky) po dobu 5 nebo 6 hodin.
100°-120°F (37,8C-49°C) po dobu 1-2 hodin, poté zvýšit na 140° (60°C) po dobu 2-4 hodin, poté zvýšit na 175° (79,4°C) na 1-2 hodiny do konce.