Uzený Citrus losos
Slather ten losos v bylinách pro krémovou kůru, která určitě potěší jakýkoli jedlík, mladý nebo starý.
Ingredients
2 filety z čerstvého lososa
1 PL cibulového prášku
1 PL česnekového prášku
1PL celerového semínka
1 ČL uzené papriky
1 ČL směsi zrnka pepře
1 ČL mořské soli
1 pomeranč
Jeden svazek čerstvé petrželky
1 PL hnědého cukru
4 lžíce másla
Použité vybavení:
P10 Bradley Smoker
Nepřilnavé podložky Bradley Smoker
Nastavení Bradley Smoker:
Dřevo: Třešeň
Teplota: 226ºF
Časovač kouře: 60 minut
Časovač: 45-60 minut
Preparation
Nastavte svůj Bradley Smoker na uvedená nastavení a nastavte časovač na 45 minut.
Při nákupu lososa se ujistěte, že žádáte o odstranění špendlíkových kostí, abyste si s nimi nemuseli zahrávat. Pokud má losos špendlíkové kosti, před pohybem vpřed je odstraňte.
Čas na dochucení masa. V prázdné lahvičce na koření smíchejte hnědý cukr, mořskou sůl (mletou), pepř (mletý), celerová semínka, česnekový prášek, uzenou papriku a cibulový prášek. Filety z lososa posypte pěknou polevou.
Pomocí zesteru nakrájejte pomerančovou kůži na lososa, abyste přidali trochu více chuti. Pomocí zbývajícího pomeranče nakrájejte zbytek na ¼ palcové plátky a položte na každý filet.
Přesun ke kuřákovi; pomocí nepřilnavé podložky Bradley Smoker umístěte filety na mřížku. Vložte filety do udírny a spusťte časovač. Pamatujte, že maso neudíte na určitou dobu, ale na určitou teplotu.
Po 45 minutách v udírně přidejte pomocí pánve 4 polévkové lžíce. máslo a rozpusťte ho na tekutinu. Na hořáku zapněte středně vysokou až vysokou teplotu, aby máslo trochu zhnědlo. Vyjměte lososa z udírny a vložte jej do pánve a uslyšíte syčení.
Vařte na pánvi otočením ze všech tří stran (kromě horní strany), dokud vnitřní teplota nedosáhne 145 °CºF.
Každý filet posypte čerstvou petrželkou a užívejte si!
Recept podle Moody Foodie Tulsa