Uzený Tilapie s receptem grapefruitu a zázvorového marinády
Kouření ryb je mnohem rychlejší než hovězí nebo jiné maso. Takže vám nebude trvat dlouho, než si připravíte tyto filé tilapie, stejně jako pozoruhodnou omáčku.
Ingredients
2 velké grapefruity, oloupané a nakrájené na čtvrtky
1 palec kořene zázvoru, oloupaný a nakrájený na malé kousky
3 stroužky česneku
¼ šálku rostlinného oleje
2 PL rybí omáčky
1 hrnek hnědého cukru
½ lžičky soli
4 filety tilapie
Preparation
Marinádu připravte tak, že nakrájený grapefruit, zázvor, česnek, olej, rybí omáčku, hnědý cukr a sůl vložíte do kuchyňského robotu. Zpracujte, dokud nebude hladké a dobře promíchané.
Ve velké míse zalijte filety tilapie v marinádě. Otočte ryby tak, aby byly zcela obalené. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na cca 2 hodiny do lednice.
Nastavte udírnu na 275ºF pomocí dřevěných bisket dle výběru (olše, Pacifik, jablko).
Vyjměte filety tilapie z marinády a položte je na udírnu a vložte stojánek do udírny Bradley. Ryby kouřte, dokud nedosáhnou vnitřní teploty 145ºF, asi 2 hodiny.
Pokud chcete, podávejte s restovanou zeleninou a posypte zelenou cibulkou.