smoked tilapia with grapefruit

Uzený Tilapie s receptem grapefruitu a zázvorového marinády



Kouření ryb je mnohem rychlejší než hovězí nebo jiné maso. Takže vám nebude trvat dlouho, než si připravíte tyto filé tilapie, stejně jako pozoruhodnou omáčku.

Ingredients

2 velké grapefruity, oloupané a nakrájené na čtvrtky

1 palec kořene zázvoru, oloupaný a nakrájený na malé kousky

3 stroužky česneku

¼ šálku rostlinného oleje

2 PL rybí omáčky

1 hrnek hnědého cukru

½ lžičky soli

4 filety tilapie

Preparation

Marinádu připravte tak, že nakrájený grapefruit, zázvor, česnek, olej, rybí omáčku, hnědý cukr a sůl vložíte do kuchyňského robotu. Zpracujte, dokud nebude hladké a dobře promíchané.

Ve velké míse zalijte filety tilapie v marinádě. Otočte ryby tak, aby byly zcela obalené. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na cca 2 hodiny do lednice.

Nastavte udírnu na 275ºF pomocí dřevěných bisket dle výběru (olše, Pacifik, jablko).

Vyjměte filety tilapie z marinády a položte je na udírnu a vložte stojánek do udírny Bradley. Ryby kouřte, dokud nedosáhnou vnitřní teploty 145ºF, asi 2 hodiny.

Pokud chcete, podávejte s restovanou zeleninou a posypte zelenou cibulkou.