Smoked Smelt Recipe

Uzený Koruška Recept



Přestože jsou malé, vázání jsou velmi chutné a pěkně kouří. Použijte olše, javorové nebo tichomořské směsi biskettety a udržujte je nízko a pomalu.

Ingredients

1 libra vyčištěná vůně

2 šálky vody

2 šálky jablečné šťávy

2 lžíce hrubé košer soli

¼ šálku hnědého cukru

2 PL sójové omáčky

1 PL česnekového prášku

1 PL čerstvě mletého černého pepře

1 PL papriky

1 ČL kajenského pepře

Bikety s příchutí Bradley (javor, olše nebo směs Pacific)

Preparation

Smíchejte dohromady vodu a jablečnou šťávu se solí, cukrem a kořením, dokud se sůl a hnědý cukr nerozpustí.

Vložíme do misky a zalijeme nálevem. Promíchejte a přikryjte plastovým obalem. Vložíme do lednice a necháme 4-6 hodin marinovat.

Ryby důkladně opláchněte a položte na udírnu. Položte šunku na chladné a suché místo na 30–45 minut, aby se na vnější straně ryby vytvořila pelikula. Pro urychlení procesu lze použít ventilátor.

Nastavte udírnu na 200ºF pomocí bisquette Bradley Flavour Bisquettes v směsi Maple, Alder nebo Pacific Blend.

Kouřte taveninu po dobu přibližně 3-4 hodin nebo dokud vnitřní teplota ryby nedosáhne 145ºF.