Uzený Koruška Recept
Přestože jsou malé, vázání jsou velmi chutné a pěkně kouří. Použijte olše, javorové nebo tichomořské směsi biskettety a udržujte je nízko a pomalu.
Ingredients
1 libra vyčištěná vůně
2 šálky vody
2 šálky jablečné šťávy
2 lžíce hrubé košer soli
¼ šálku hnědého cukru
2 PL sójové omáčky
1 PL česnekového prášku
1 PL čerstvě mletého černého pepře
1 PL papriky
1 ČL kajenského pepře
Bikety s příchutí Bradley (javor, olše nebo směs Pacific)
Preparation
Smíchejte dohromady vodu a jablečnou šťávu se solí, cukrem a kořením, dokud se sůl a hnědý cukr nerozpustí.
Vložíme do misky a zalijeme nálevem. Promíchejte a přikryjte plastovým obalem. Vložíme do lednice a necháme 4-6 hodin marinovat.
Ryby důkladně opláchněte a položte na udírnu. Položte šunku na chladné a suché místo na 30–45 minut, aby se na vnější straně ryby vytvořila pelikula. Pro urychlení procesu lze použít ventilátor.
Nastavte udírnu na 200ºF pomocí bisquette Bradley Flavour Bisquettes v směsi Maple, Alder nebo Pacific Blend.
Kouřte taveninu po dobu přibližně 3-4 hodin nebo dokud vnitřní teplota ryby nedosáhne 145ºF.