Smoked Octopus Recipe

Uzený Chobotnice Recept



Vydejte se na kulinářské dobrodružství s jemnou a chutnou uzenou chobotnicí. Tyto chobotnice, připravené s pečlivě vytvořenou kořenící směsí včetně Bradley Demerara Cure, bílého pepře, česnekového prášku a cibulového prášku, jsou konzervované, uzené a lze je vychutnávat okamžitě nebo přes noc v chladničce pro lepší chuťový profil. Ještě teplé je pokapejte olivovým olejem pro extra požitek.

Ingredients

Za 5 lb. (2,25 kg) chobotnice:

3 polévkové lžíce (45 ml) Bradley Demerara Cure (Nepoužívejte více než toto množství.)

2 lžičky (10 ml) bílého pepře

1 lžička (5 ml) česnekového prášku

1 lžička (5 ml) cibulového prášku

2 šálky (480 ml) vody

Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2½ liber (1,15 kg), pak je třeba každou složku, včetně Bradley Cure, rozpůlit.

Preparation

Pokud stvoření nebyla vykuchána:

Nůžkami vystřihněte zobák, řitní otvor, nažloutlý váček a připojené blány a váček s inkoustem.

Pokud se jedná o velkou chobotnici, odstraňte oči.

Dávejte pozor, aby nedošlo k proražení inkoustového váčku.

Důkladně opláchněte.

Pokud byli tvorové vykucháni:

Připravte kořenící směs a přidejte syrové chobotnice.

Vložte do lednice a čas od času promíchejte. Dejte na 2 dny do lednice.

Upečené chobotnice sceďte a dobře propláchněte.

Chobotnici položte na drátěné pletivo nebo do drátěných udících košíčků.

Osušte chobotnice při 140 °F (60 °C) po dobu 1 až 2 hodin, nebo dokud povrch tvorů přestane být vlhký. Nepoužívejte kouř.

Přestaňte používat pomocné topení. Udit na nejnižší možnou teplotu asi 2 hodiny.

V tomto okamžiku jsou chobotnice připraveny k jídlu, ale budou chutnat lépe, pokud je necháte přes noc v chladničce, aby se jejich chuť zjemnila. Mnoho lidí se rádo natírá olivovým olejem, dokud je ještě teplý.

Mazání chobotnic:

Pokud mají být chobotnice naolejovány, měly by být naolejovány při pokojové teplotě ihned po uzení.

Chcete-li chobotnice naolejovat, vložte je do skleněné nebo plastové nádoby s těsně přiléhajícím víkem.

Přidejte dostatek olivového oleje, aby se obalily, když nádobou třepete, rolujete nebo otočíte dnem vzhůru. O ¼ na ½ šálek olivového oleje je obvykle dostačující.

Pokračujte v promíchávání nádoby každých několik minut po dobu asi jedné hodiny, dokud se většina oleje nevstřebá.

Dejte do lednice.

Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku.

Návod připravil Warren R. Anderson, autor knihy Mastering the Craft of Smoking Food.