Uzený Chobotnice Recept
Vydejte se na kulinářské dobrodružství s jemnou a chutnou uzenou chobotnicí. Tyto chobotnice, připravené s pečlivě vytvořenou kořenící směsí včetně Bradley Demerara Cure, bílého pepře, česnekového prášku a cibulového prášku, jsou konzervované, uzené a lze je vychutnávat okamžitě nebo přes noc v chladničce pro lepší chuťový profil. Ještě teplé je pokapejte olivovým olejem pro extra požitek.
Ingredients
Za 5 lb. (2,25 kg) chobotnice:
3 polévkové lžíce (45 ml) Bradley Demerara Cure (Nepoužívejte více než toto množství.)
2 lžičky (10 ml) bílého pepře
1 lžička (5 ml) česnekového prášku
1 lžička (5 ml) cibulového prášku
2 šálky (480 ml) vody
Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2½ liber (1,15 kg), pak je třeba každou složku, včetně Bradley Cure, rozpůlit.
Preparation
Pokud stvoření nebyla vykuchána:
Nůžkami vystřihněte zobák, řitní otvor, nažloutlý váček a připojené blány a váček s inkoustem.
Pokud se jedná o velkou chobotnici, odstraňte oči.
Dávejte pozor, aby nedošlo k proražení inkoustového váčku.
Důkladně opláchněte.
Pokud byli tvorové vykucháni:
Připravte kořenící směs a přidejte syrové chobotnice.
Vložte do lednice a čas od času promíchejte. Dejte na 2 dny do lednice.
Upečené chobotnice sceďte a dobře propláchněte.
Chobotnici položte na drátěné pletivo nebo do drátěných udících košíčků.
Osušte chobotnice při 140 °F (60 °C) po dobu 1 až 2 hodin, nebo dokud povrch tvorů přestane být vlhký. Nepoužívejte kouř.
Přestaňte používat pomocné topení. Udit na nejnižší možnou teplotu asi 2 hodiny.
V tomto okamžiku jsou chobotnice připraveny k jídlu, ale budou chutnat lépe, pokud je necháte přes noc v chladničce, aby se jejich chuť zjemnila. Mnoho lidí se rádo natírá olivovým olejem, dokud je ještě teplý.
Mazání chobotnic:
Pokud mají být chobotnice naolejovány, měly by být naolejovány při pokojové teplotě ihned po uzení.
Chcete-li chobotnice naolejovat, vložte je do skleněné nebo plastové nádoby s těsně přiléhajícím víkem.
Přidejte dostatek olivového oleje, aby se obalily, když nádobou třepete, rolujete nebo otočíte dnem vzhůru. O ¼ na ½ šálek olivového oleje je obvykle dostačující.
Pokračujte v promíchávání nádoby každých několik minut po dobu asi jedné hodiny, dokud se většina oleje nevstřebá.
Dejte do lednice.
Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku.
Návod připravil Warren R. Anderson, autor knihy Mastering the Craft of Smoking Food.