Maple kouřil Tuňák Recept
Tmavé maso tuňáka bude růžové, i když je plně vařené, a toto maso bude trochu chutnat jako vyléčená šunka.
Můžete použít jakoukoli velikost ryb, nebo můžete smíchat různé velikosti tuňáka. Celý tuňák, bez ohledu na velikost, může být zpracován ve stejném vyléčení nádoby. Velikosti nejsou důležité, protože množství léčby se měří a aplikuje na každou rybu podle jeho hmotnosti.
Ingredients
Kúra a koření pro 5 lb (2,25 kg) tuňáka:
3 polévkové lžíce (45 ml) Bradley Maple Cure (Nepoužívejte více než toto množství.)
1 lžička (5 ml) cibulového prášku
1 lžička (5 ml) česnekového prášku
1 ČL (5 ml) oregana
1 lžička (5 ml) bílého pepře
1 lžička (5 ml) papriky
4 lžičky (20 ml) javorového sirupu
½ ČL (2,5 ml) petrželky
1 šálek vody
Poznámka:
Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2½ liber (1,15 kg), pak je třeba každou složku, včetně Bradley Cure, rozpůlit.
Preparation
Rybu opláchněte a očistěte a poté ji nechte okapat v cedníku.
Připravte si správné množství kúry podle hmotnosti ryby. (Pokud léčíte více než jednu rybu, připravte správné množství pro každou rybu.)
Kúru aplikujte na ryby v plastové nádobě. Ujistěte se, že jsou všechny ryby ponořené.
Tuňáka nechte alespoň 2-3 dny v chladničce vychladit. Jednou denně během této doby přetřete všechny povrchy, aby se vytvrdnutí (generální oprava) rozložilo. Nastavte teplotu chladničky mezi 34°F a 40°F (2,2°C až 4,4°C).
Na konci doby sušení ryby velmi dobře opláchněte ve studené vodě a osušte papírovými utěrkami.
Uchovávejte přes noc v lednici
Sušení a uzení:
Druhý den ráno budete muset nastavit udírnu, aby dokončila sušení tuňáka. Předehřejte ji na asi 140 °F (60 °C).
Ryby sušte v udírně při 140°F (60°C).
Poté, co je pokožka suchá na dotek (asi hodinu), kouřte ji studeným kouřem po dobu 3 hodin při 85 °F (30 °C) nebo při co nejnižší teplotě. To zajistí jemnou kouřovou chuť. Pokud máte rádi silnější kouřovou příchuť, uďte tuňáka asi 6 hodin.
Horký kouř při 145°F (63°C), dokud ryba nezíská krásnou červenohnědou barvu (pravděpodobně ještě dvě hodiny).
Před vložením do sáčků a zmrazením nechte maso přes noc nebo několik dní v lednici, aby se usadilo.
Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku.