Uzený Pstruh S receptem na mokrý solanku
Existuje několik různých způsobů, jak sezóna nebo připravit ryby na kouření. Můžete jednoduše ochutnat ryby a pak je hodit přímo do kuřáka. Je také běžné pro solanku, marinování nebo léčení ryb. Někteří lidé používají suchou solanku jen soli, cukru a koření, zatímco a jiní dávají přednost mokré solaně. Tato mokrý solanka produkuje velmi vlhkou rybu, která není přemožena kořením a je rovnoměrně kořeněná. Je to opravdu pěkné.
Ingredients
2 filety ze pstruha duhového, vykostěné
8 šálků vody
¼ šálku hrubé košer soli
⅓ šálek bílého cukru
2 PL sójové omáčky
1 PL omáčky sriracha
1 PL česnekového prášku
1 PL čerstvě mletého černého pepře
1 PL papriky
1 ČL tymiánu
Biskety s příchutí Bradley – javor, olše nebo Pacifik
Preparation
Smíchejte vodu s veškerou solí, cukrem a kořením, dokud se sůl a cukr nerozpustí.
Poté vložte rybu kůží dolů do misky a zalijte nálevem. Rybu několikrát otočte a přikryjte misku plastovým obalem. Vložíme do lednice a necháme 8-10 hodin marinovat.
Rybu důkladně opláchněte a položte na udírnu. Pstruha umístěte na 1 hodinu na chladné suché místo, aby se na vnější straně ryby vytvořila pelikula. Pro urychlení procesu lze použít ventilátor.
Nastavte udírnu na 180 °F pomocí dřevěných bisket Maple, Alder nebo Pacific Blend.
Rybu kouřte asi 3-4 hodiny nebo dokud vnitřní teplota ryby nedosáhne 145 °F.
Podle Steve Cylka