Smoked Trout in a Wet Brine

Uzený Pstruh S receptem na mokrý solanku



Existuje několik různých způsobů, jak sezóna nebo připravit ryby na kouření. Můžete jednoduše ochutnat ryby a pak je hodit přímo do kuřáka. Je také běžné pro solanku, marinování nebo léčení ryb. Někteří lidé používají suchou solanku jen soli, cukru a koření, zatímco a jiní dávají přednost mokré solaně. Tato mokrý solanka produkuje velmi vlhkou rybu, která není přemožena kořením a je rovnoměrně kořeněná. Je to opravdu pěkné.

Ingredients

2 filety ze pstruha duhového, vykostěné

8 šálků vody

¼ šálku hrubé košer soli

⅓ šálek bílého cukru

2 PL sójové omáčky

1 PL omáčky sriracha

1 PL česnekového prášku

1 PL čerstvě mletého černého pepře

1 PL papriky

1 ČL tymiánu

Biskety s příchutí Bradley – javor, olše nebo Pacifik

Preparation

Smíchejte vodu s veškerou solí, cukrem a kořením, dokud se sůl a cukr nerozpustí.

Poté vložte rybu kůží dolů do misky a zalijte nálevem. Rybu několikrát otočte a přikryjte misku plastovým obalem. Vložíme do lednice a necháme 8-10 hodin marinovat.

Rybu důkladně opláchněte a položte na udírnu. Pstruha umístěte na 1 hodinu na chladné suché místo, aby se na vnější straně ryby vytvořila pelikula. Pro urychlení procesu lze použít ventilátor.

Nastavte udírnu na 180 °F pomocí dřevěných bisket Maple, Alder nebo Pacific Blend.

Rybu kouřte asi 3-4 hodiny nebo dokud vnitřní teplota ryby nedosáhne 145 °F.

Podle Steve Cylka