Maple vyléčený uzený Losos Recept



Tradiční recept po celou cestu z Kanady a Aljašky do Norska, tento recept na uzeném z lososa v javoru je vždy vítězem grilování! S komplexní sladkostí javorového sirupu (ne jednoduchým profilem chuti, jako je cukr), přidává tento recept aromatickou chuť, která se skvěle hodí s bohatostí lososa.

Ingredients

1 velký filet z lososa

Solanka:

1 litr (1 litr) vody

125 ml (½ c) sůl

125 ml (½ c) javorový sirup

60 ml (¼ c) jantarový nebo tmavý rum

60 ml (¼ c) citronová šťáva

10 celých hřebíčků

10 Celé bobule nového koření

1 Bobkový list

Preparation

Ve středně velké misce smíchejte všechny ingredience solanky.

Filet z lososa vložíme do nekovové misky a zalijeme nálevem.

Ujistěte se, že ryba je zcela ponořená ve slaném nálevu.

Zakryjte a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny.

Lososa vyjměte z nálevu a osušte papírovou utěrkou.

Lososa položte kůží dolů na udírnu a nechte asi hodinu sušit na vzduchu.

Způsob kouření:

Předehřejte Bradley Smoker na teplotu mezi 65 °C a 95 °C (150 °F a 200 °F).

Za použití bisket s příchutí javoru lososa uďte/vařte přibližně 1-1/2 hodiny.

Sloužit:

Podávejte s divokou rýží a restovanou zeleninou nebo smíchejte se stejným množstvím smetanového sýra pro lahodnou pomazánku.