Maple vyléčený uzený Losos Recept
Tradiční recept po celou cestu z Kanady a Aljašky do Norska, tento recept na uzeném z lososa v javoru je vždy vítězem grilování! S komplexní sladkostí javorového sirupu (ne jednoduchým profilem chuti, jako je cukr), přidává tento recept aromatickou chuť, která se skvěle hodí s bohatostí lososa.
Ingredients
1 velký filet z lososa
Solanka:
1 litr (1 litr) vody
125 ml (½ c) sůl
125 ml (½ c) javorový sirup
60 ml (¼ c) jantarový nebo tmavý rum
60 ml (¼ c) citronová šťáva
10 celých hřebíčků
10 Celé bobule nového koření
1 Bobkový list
Preparation
Ve středně velké misce smíchejte všechny ingredience solanky.
Filet z lososa vložíme do nekovové misky a zalijeme nálevem.
Ujistěte se, že ryba je zcela ponořená ve slaném nálevu.
Zakryjte a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny.
Lososa vyjměte z nálevu a osušte papírovou utěrkou.
Lososa položte kůží dolů na udírnu a nechte asi hodinu sušit na vzduchu.
Způsob kouření:
Předehřejte Bradley Smoker na teplotu mezi 65 °C a 95 °C (150 °F a 200 °F).
Za použití bisket s příchutí javoru lososa uďte/vařte přibližně 1-1/2 hodiny.
Sloužit:
Podávejte s divokou rýží a restovanou zeleninou nebo smíchejte se stejným množstvím smetanového sýra pro lahodnou pomazánku.