Citrus Smoked Sablefish

Horký kouřený Soblefish Recept



Sablefish nebo černá treska je mírná bílá ryba z oblasti severního Tichého oceánu. Chuť kouře zvyšuje obsah tuku a šupinaté textury.

Ingredients

2 filety sobolí - kůže

4 PL medu

Pro solanku:

2 šálky vody

6 lžic košer soli

6 PL krystalového cukru

Šťáva z 1 citronu

Šťáva z 1 limetky

Kůra a šťáva z 1 pomeranče

Bradley Smoker Flavour Bisquettes – olše

Preparation

Smíchejte všechny ingredience na nálev.

Sobolka v solném roztoku po dobu 4 hodin.

Opláchněte a osušte, poté nechte schnout dále na chladném a vzdušném místě, aby se vytvořila pelikula (tenká kůže nebo film).

Předehřejte udírnu na 225 °F s olšovými sušenkami a udírejte 2 hodiny.

Po 1 hodině potřete sablefish medem.

Vyjměte z udírny a podávejte!

Autor Lena Clayton