Horký kouřený Soblefish Recept
Sablefish nebo černá treska je mírná bílá ryba z oblasti severního Tichého oceánu. Chuť kouře zvyšuje obsah tuku a šupinaté textury.
Ingredients
2 filety sobolí - kůže
4 PL medu
Pro solanku:
2 šálky vody
6 lžic košer soli
6 PL krystalového cukru
Šťáva z 1 citronu
Šťáva z 1 limetky
Kůra a šťáva z 1 pomeranče
Bradley Smoker Flavour Bisquettes – olše
Preparation
Smíchejte všechny ingredience na nálev.
Sobolka v solném roztoku po dobu 4 hodin.
Opláchněte a osušte, poté nechte schnout dále na chladném a vzdušném místě, aby se vytvořila pelikula (tenká kůže nebo film).
Předehřejte udírnu na 225 °F s olšovými sušenkami a udírejte 2 hodiny.
Po 1 hodině potřete sablefish medem.
Vyjměte z udírny a podávejte!
Autor Lena Clayton