Chladný kouřený Steelhead Recept
Zvyšte svou hru předkrmům s tímto lahodným receptem uzeného Steelhead! Tyto tenké plátky filé jsou marinovány v chutné směsi černého pepře, melasy, ginu a dalších, pak studené kouření na dokonalost.
Ingredients
2,5 kg (5 lb) filet z ocelové hlavy, kůže
Marináda:
60 g (2 oz) hrubě mletého černého pepře
Čerstvé listy ze 2 snítek oregana
120 ml (4 unce) melasy
120 ml (4 oz) ginu
5 ml (1 lžička) Worcestershire omáčka
1 Střední cibule nakrájená na tenké plátky/nastrouhaná
30 ml (1 oz) čerstvě drcené zázvorové šťávy
30 ml (1 oz) hrubé soli
Preparation
V misce smícháme marinádu.
Odstraňte z filetů všechny kosti, které vidíte.
Vložte marinádu do kastrolu a přidejte filety ze Steelhead dužinou dolů.
Zakryjte Steelhead plastovým obalem a poté kusem dřeva. Zatěžte to kameny nebo těžkými plechovkami. Cílem je vyvinout tlak na ryby, aby se tekutina z masa dostala.
Nechte v chladničce po dobu 24 hodin.
Způsob kouření:
Filety položte na lehce naolejované udírny.
Umístěte stojany do Bradley Smoker v nejvyšší poloze mimo dosah tepla.
S použitím bisket s příchutí Olše uďte ryby studeným kouřem po dobu přibližně 2 hodin a ujistěte se, že je klapka široce otevřená.
Sloužit:
Vychlaďte filety.
Nakrájejte na co nejtenčí plátky a podávejte se sýrem a krekry nebo bagely, smetanovým sýrem a kapary.