Cold Smoke Steelhead Recipe

Chladný kouřený Steelhead Recept



Zvyšte svou hru předkrmům s tímto lahodným receptem uzeného Steelhead! Tyto tenké plátky filé jsou marinovány v chutné směsi černého pepře, melasy, ginu a dalších, pak studené kouření na dokonalost.

Ingredients

2,5 kg (5 lb) filet z ocelové hlavy, kůže

Marináda:

60 g (2 oz) hrubě mletého černého pepře

Čerstvé listy ze 2 snítek oregana

120 ml (4 unce) melasy

120 ml (4 oz) ginu

5 ml (1 lžička) Worcestershire omáčka

1 Střední cibule nakrájená na tenké plátky/nastrouhaná

30 ml (1 oz) čerstvě drcené zázvorové šťávy

30 ml (1 oz) hrubé soli

Preparation

V misce smícháme marinádu.

Odstraňte z filetů všechny kosti, které vidíte.

Vložte marinádu do kastrolu a přidejte filety ze Steelhead dužinou dolů.

Zakryjte Steelhead plastovým obalem a poté kusem dřeva. Zatěžte to kameny nebo těžkými plechovkami. Cílem je vyvinout tlak na ryby, aby se tekutina z masa dostala.

Nechte v chladničce po dobu 24 hodin.

Způsob kouření:

Filety položte na lehce naolejované udírny.

Umístěte stojany do Bradley Smoker v nejvyšší poloze mimo dosah tepla.

S použitím bisket s příchutí Olše uďte ryby studeným kouřem po dobu přibližně 2 hodin a ujistěte se, že je klapka široce otevřená.

Sloužit:

Vychlaďte filety.

Nakrájejte na co nejtenčí plátky a podávejte se sýrem a krekry nebo bagely, smetanovým sýrem a kapary.