Smoked Scallops Recipe

Uzený Mušle Recept



Dopřejte si delikátní příchutě domácích uzených mušle. S perfektní směsí Bradley Demerara Cure, bílého pepře a česneku jsou tyto mušle vyléčeny a ukryté studené na dokonalost, což má za následek zlatohnědou barvu a jemnou pikantní chuť, která potěší vaše smysly. Užijte si je čerstvé nebo chladné přes noc pro ještě jemnější a chutnější zážitek.

Ingredients

Koření na 5 liber. (2,25 kg) masa z mušle:

3 polévkové lžíce (45 ml) Bradley Demerara Cure (nepoužívejte více než toto množství.)

2 lžičky (10 ml) bílého pepře

1 ČL (10 ml) česnekového prášku

2 šálky (480 ml) vody

Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2½ liber (1,15 kg), pak je třeba každou složku, včetně Bradley Cure, rozpůlit.

Preparation

Připravte kořenící směs. Přidejte mušle a chlaďte je na zbytek dne a přes noc. Během doby nakládání maso čas od času promíchejte.

Druhý den ráno uzené maso z hřebenatky sceďte v cedníku a krátce propláchněte.

Maso dejte do drátěných udících košíčků.

Maso sušte při 140 °F (60 °C) po dobu 1 hodiny, nebo dokud povrch přestane být vlhký. Nepoužívejte kouř. Během sušení maso občas protřepejte, aby byly všechny povrchy suché

Přestaňte používat pomocné topení. Studený kouř (nebo kouř při nejnižší možné teplotě) po dobu 1 až 2 hodin. Uzení je ukončeno, když maso hřebenatky získá atraktivní zlatohnědou barvu.

V tomto okamžiku jsou hřebenatky připraveny ke konzumaci, ale budou chutnat lépe, pokud je necháte přes noc v chladničce, aby se jejich chuť zjemnila. Mnoho lidí se rádo natírá olivovým olejem, dokud je maso ještě teplé.

Olejování hřebenatek:

Pokud se má maso namazat olejem, mělo by se namazat olejem při pokojové teplotě ihned po uzení.

Chcete-li mušle naolejovat, vložte je do skleněné nebo plastové nádoby s těsně přiléhajícím víkem.

Přidejte dostatek olivového oleje, aby se maso obalilo, když nádobou třepete, rolujete nebo otočíte dnem vzhůru. O ¼ na ½ šálek olivového oleje je obvykle dostačující.

Pokračujte v promíchávání nádoby každých několik minut po dobu asi jedné hodiny, dokud maso nevstřebá většinu oleje.

Dejte do lednice.

Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku.