Uzený Plody moře Recept
Dopřejte si bohaté a kouřové příchutě moře pomocí našeho uzeného receptu na mořské plody! Ať už jste fanouškem lososa, krevet nebo řady dalších mořských plodů, toto jídlo jistě uspokojí vaše touhy a nechá vás více.
Ingredients
Tento základní recept je vhodný pro mušle, mušle, škeble, krevety, ústřice a měkkýše.
Studený kouř:
Začněte kouřit (nezapínejte teplo) po dobu přibližně 1-6 hodin, v závislosti na produktech z mořských plodů.
Preparation
Korýše potřete olejem
Umístěte na naolejované nerezové mřížky nebo naolejovanou fólii s malými otvory
Posypte trochou soli
Zkontrolujte maso ústřic a odstraňte tvrdé kousky. Tlusté sobecké by měly být umístěny na nižších stojanech
Způsob kouření:
Předehřejte udírnu na přibližně 80 °C (175 °F). Zavřete klapku.
Doprostřed udírny umístěte připravené mořské plody.
Vařte v kouři 1 - 2 hodiny. Doba vaření se může lišit v závislosti na počasí a větrných podmínkách.
V polovině doby vaření otočte rošty. Pokud kouříte mořské plody se skořápkami, může to trvat trochu déle. Testujte často.
Test hotnosti:
Když jsou mořské plody vařené, dužina by měla být mírně pevná a neprůhledná.
Připraven sloužit:
Před podáváním potřete mořské plody olejem.
Horké podávání: ihned podávejte
Studené podávání: dejte na hodinu do lednice.
Doplňte krekry nebo omáčkou.