Uzený Italské krevety Recept
Měli byste použít syrovou krevetu. Krevety na střední až velké velikosti fungují nejlépe. Drahá kolosální velikost nenabízí žádnou výhodu. Oloupejte krevetu a nechte ocasní ploutve připojené. Pokud si přejete, devein kreveta. Opláchněte studenou vodou a vypusťte. Umístěte krevetu na papírový ručník a blotujte je, abyste odstranili přebytečnou vodu. Chlaďte při přípravě marinády.
Ingredients
Na 5 lb (2,25 kg) krevet použijte:
1 šálek (240 ml) olivového oleje
½ Šálek (120 ml) citronové šťávy
¼ Šálek (60 ml) cibule - mletá
¼ Pohár (60 ml) rajský kocourek
2 lžíce (30 ml) oreganový prášek
5 lžic (25 ml) Bradley Sugar Cure. (Nepoužívejte více než toto množství.)
2 ČL (10 ml) česneku, mletého nebo nastrouhaného
1 ČL (5 ml) bílého pepře, jemně mletého
8 kapek horké omáčky
Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství použité marinády musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2½ liber (1,15 kg), pak je třeba každou složku, včetně Bradley Cure, rozpůlit.
Preparation
V nádobě na konzervování (nádoba na potraviny) dostatečně velké, aby se do ní vešly krevety, smíchejte všechny ingredience na marinádu. Dobře promíchejte.
Přidejte krevety a marinujte v lednici přes den a přes noc. Čas od času promíchejte.
Kouřte při teplotě asi 200 °F (93 °C). Asi po 30 minutách ochutnejte krevety, aby byly hotové. Nepřevařujte. Převaření krevet způsobí, že budou gumové.
Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku.
Návod připravil Warren R. Anderson, autor knihy Mastering the Craft of Smoking Food.