Smoked Indian Candy Jerky Fish Recipe

Uzený Indické cukroví trhavé ryby Recept



Abych vytvořil tento uzený indický recept na bonbóny trhané ryby, používám originál Bradleyho a lišta Auber PID. Recept se ukáže tak úžasný, do té míry, že lidé kupují filé z lososa a dávají mi kouřit. Obvykle používám ocelovou hlavu, kterou jsem chytil. Pokud se vám nelíbí tak sladká, můžete se rozsvítit na cukru nebo medu. Ale udržujte javorový sirup, jak je uvedeno.

Tady je tajemství. Uzené ryby jsou jedním ze vzácných potravin, které se ve skutečnosti zlepšují s mrazem. Samozřejmě to zkuste, když se to dělá kouření, ale zvažte zmrazení většiny hotového produktu pro maximální kvalitu. Pro nejlepší výsledky vakuové balení s FoodSaver.

Ingredients

2 ⅔ šálky javorového sirupu (použijte skutečný javorový sirup!)

1 ⅓ šálku medu

½ šálku nakládací soli (otestujte kompletním solným roztokem a přidejte další, dokud vejce nevyplave)

⅔ kg cukru Demerara

1 lžíce vloček červené papriky (volitelně)

4 šálky vody

Přidejte sůl a cukr Demerara do vody a vařte na mírném plameni, dokud se nerozpustí pevné látky
Směs vychladíme a přidáme javorový sirup a med. Míchejte do homogenity.

Preparation

Připravte ryby:

Rybu vyfiletujeme, zbavíme kůže a vykostíme.

Opláchněte filet ve studené vodě, abyste jej vyčistili.

Nakrájejte na trhavé tenké kousky, asi ¼” nebo méně. Mělo by být nakrájeno jako gravlax, ale trochu silnější.

Bring:

Přidejte kousky ryby do vychlazeného nálevu v potravinářském kbelíku.

Zakryjte a dejte na chladné místo (lednice nebo ovocný sklep).

Během solení jemně promíchejte asi každé 3-4 hodiny, abyste zajistili rovnoměrnost.

Solanka po dobu 24 hodin.

Sušení:

Vyjměte ryby z nálevu (NEPLÁCHNĚTE).

Položte ryby na sušicí rošty.

Umístěte stojany na chladné místo (lednice) s něčím pod nimi, aby se zachytily kapky

Použijeme lednici a stohujeme naše stojany (střídavě jeden dlouhý a jeden krátký, takže jsou od sebe).

Sušte 24 hodin, dokud ryba nebude suchá a lepkavá na dotek a nezíská načervenalou průsvitnost.

Kouření:

Předehřejte udírnu Bradley na 120ºF.

Odstraňte ryby ze sušicích stojanů, nastříkejte stojany na uzení nepřilnavým sprejem (nejlépe fungují brusné stojany Bradley).

Používáte-li stejné stojany pro sušení a uzení, vyjměte ryby ze stojanů po sušení, vyčistěte stojany a před uzením nastříkejte nepřilnavým sprejem.

Před vstupem do udírny posypte rybu vločkami červené papriky (volitelné).

Vložte rybu do udírny.

Kouřte s kotouči Bradley dle vlastního výběru. Výhodná je olše.

Kouřte s níže uvedenými časy a teplotami (celkem 5 hodin).

20ºF – 2 hodiny

145ºF – 2 hodiny

165ºF – 1 hodina

Vyjměte zkušební kus po značce přibližně 5 hodin a otestujte. Pokud se vám to líbí, odstraňte to. Pokud není dostatečně suché, pokračujte v dalších půlhodinových krocích, dokud nebude hotovo.

Před balením vyjměte z udírny a nechte vychladnout.