Cold Smoked Salmon Pasta Recipe

Chladný kouřený Lososové těstoviny Recept



Tento recept na uzeném lososovém lososu je úžasný pro ty, kteří milují studený uzený losos. Je však ideální pro ty, kteří milují studený uzený losos, ale obávají se jeho „syrové“. Zde je řešení: můžete si vyrobit lahodné těstoviny s lososem ukazaným studeným. Obvykle ráda vařím nějakou penne, a zatímco to vaří, vyrobí omáčku.

Ingredients

1–2 libry penne – vařené „extra-al-dente“

1 středně velká cibule – nakrájená nadrobno

2-3 stroužky česneku - mletý

2 snítky čerstvého tymiánu

1 malá snítka estragonu

1 Bobkový list

1-2 ČL drcených vloček červené papriky (volitelně)

2 oz Sambuca (nebo vodka/bílé víno/rybí vývar/voda)

½ -1 šálek konzervovaných drcených rajčat (mám rád ty moje s velmi malým množstvím rajčat, někdy jen 2-3 T. rajčat)

2-4 šálky husté smetany

1 šálek mraženého dětského hrášku

1-2 Tsp kapary bez pareil - nahrubo nasekané (volitelně)

1-2 Tsp pimento - nahrubo nasekané (volitelně)

1 šálek + Studený uzený losos - nalámaný na kousky

2 PL najemno nakrájeného čerstvého estragonu, petrželky, pažitky nebo jakékoli jejich kombinace

1-2 PL oleje z bílých lanýžů (volitelně)

1-2 PL extra panenského olivového oleje

Preparation

Na troše másla orestujte cibuli na středním plameni, dokud nebude průhledná, 5-7 minut.

Přidejte česnek, tymián, estragon, bobkový list a vločky červené papriky, pokud používáte. Míchejte, aby se vše dobře propojilo – směs bude vysoce aromatická.

Okamžitě nalijte Sambucu – STEJTE ZPĚT a zapalte výpary, aby se spálil alkohol v Sambuce, krouživým pohybem pánve při hoření alkoholu. Při použití vody nebo vývaru se plamen zjevně nerozhoří a jen zřídka se vám zapálí víno (obsah alkoholu je příliš nízký).

Jakmile plameny utichnou, zakružte pánví a pozorně sledujte – rajčata chcete přidat HNED předtím, než se odpaří poslední zbytky tekutiny. Dobře promíchejte, aby se spojily, a uvařte většinu vody z rajčat.

Přidejte smetanu. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo, ztlumte plamen a vařte doměkka 30–45 minut.

Upravte na požadovanou konzistenci větším množstvím smetany, vody, rybího vývaru, půl na půl, mléka atd.

Omáčku přiveďte k varu a ihned přidejte těstoviny extra al-dente, mražený hrášek, kapary a pimento a dobře promíchejte, aby se spojily.

Po jedné nebo dvou minutách zkontrolujte propečenost těstovin (v tuto chvíli by měla být dokonalá), poté přidejte lososa a TÉMĚŘ všechny nasekané bylinky a míchejte, aby se spojily.

Během tohoto kroku si dejte pozor, abyste lososa nerozlámali na příliš mnoho malých kousků. Pokud se bojíte, posypte lososem vršek těstovin po jejich obložení.

Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem (mějte na paměti, že losos je slaný).

Nalijte do horkých misek, posypte zbylými nasekanými bylinkami, odleželými hoblinkami parmazánu a nakonec zakápněte olejem z bílých lanýžů a/nebo extra panenským olivovým olejem.