Sesame Ginger Salmon Tartare

Uzený sezamový zázvor Lososový tatarák Recept



K přípravě tohoto uzeného sezamového zázvorového lososového koláče můžete použít jakýkoli uzený losos, který máte. Když je připraven, posypte sezamovými semeny a ozdobte nějakou extra zelenou cibulkou.

Tento recept funguje skvěle jako kanape, podávaný na miso lžících.

Ingredients

½ lb vašeho oblíbeného lososa uzeného za studena

Zhruba čtvrtina až třetina okurky nakrájená na kostičky

2-3 zelené cibule, nakrájené

Šťáva z 1 limetky

1 PL sójové omáčky

1 PL sezamového oleje

1 ČL cukru

½ palce čerstvého zázvoru – oloupaného a nastrouhaného

2 PL sezamových semínek

Preparation

Připravte si svůj oblíbený recept na lososa uzeného za studena a nakrájejte lososa na tenké proužky.

Smíchejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a zázvor. Ingredience spolu dobře prošlehejte.

Do dresingu vhoďte uzeného lososa, okurku a zelenou cibulku a nechte hodinu až dvě marinovat v lednici.

Uzený tatarák naaranžujeme na servírovací talíř a posypeme sezamovými semínky.

Ozdobte extra zelenou cibulkou a užívejte si!

Recept od: Lena Clayton