Uzený sezamový zázvor Lososový tatarák Recept
K přípravě tohoto uzeného sezamového zázvorového lososového koláče můžete použít jakýkoli uzený losos, který máte. Když je připraven, posypte sezamovými semeny a ozdobte nějakou extra zelenou cibulkou.
Tento recept funguje skvěle jako kanape, podávaný na miso lžících.
Ingredients
½ lb vašeho oblíbeného lososa uzeného za studena
Zhruba čtvrtina až třetina okurky nakrájená na kostičky
2-3 zelené cibule, nakrájené
Šťáva z 1 limetky
1 PL sójové omáčky
1 PL sezamového oleje
1 ČL cukru
½ palce čerstvého zázvoru – oloupaného a nastrouhaného
2 PL sezamových semínek
Preparation
Připravte si svůj oblíbený recept na lososa uzeného za studena a nakrájejte lososa na tenké proužky.
Smíchejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a zázvor. Ingredience spolu dobře prošlehejte.
Do dresingu vhoďte uzeného lososa, okurku a zelenou cibulku a nechte hodinu až dvě marinovat v lednici.
Uzený tatarák naaranžujeme na servírovací talíř a posypeme sezamovými semínky.
Ozdobte extra zelenou cibulkou a užívejte si!
Recept od: Lena Clayton