Cold Smoked Sockeye Salmon Recipe

Chladný kouřený Sockeye losos Recept



S tímto snadno sledovatelným receptem přeměňte čerstvý losos na sockeye na chutný a jemný předkrm. S pouhým solí, cukrem a trochu trpělivosti si můžete studené kouřit na lahodně vlhký a něžný uzený losos ideální pro podávání na malých palačinách nebo jako ponoření se zakysanou smetanou a kapary.

Ingredients

1,8 kg (4 lb) čerstvého lososa sockeye (přibližně)

Masová kúra:

450 g (1 lb) soli

125 g (4 unce) bílého cukru

Preparation

Filetujte dva lososy, takže máte čtyři filety. Nakrájejte na velikosti, aby se vešly na stojany Bradley Smoker.

Kůži ponechte a na masovou stranu lososa posypte masovou kúru.

Kúra by měla být těžší na silnější části lososa, tenčí, když se přibližujete k ocasu.

Nechte si extra masovou kúru na další den.

Lososa naskládejte do hlubokého tácu a uložte na 24 hodin na chladné zakryté místo.

Odstraňte a opláchněte studenou vodou jakýkoli přístup k masové kúře.

Osušte a nechte lososa dosušit na chladném, dobře větraném místě. Možná budete potřebovat ventilátor, který bude foukat studený vzduch na ryby a ryba by měla být suchá a lepkavá na dotek. Provedení tohoto procesu může trvat dalších 24 hodin.

Způsob kouření:

Pomocí bisket s příchutí Alder vložte lososa do udírny Bradley Smoker s klapkou dokořán a zahajte proces uzení, přičemž sledujte, zda teplota nepřesáhne 50 °C (100 °F). Doba uzení může být velmi od 4 do 8 hodin v závislosti na chuti. Tento recept a všechny recepty na uzení za studena se nejlépe dělají v zimě, kdy je chladná teplota a suchý vzduch.

Sloužit:

Studeného uzeného lososa podávejte jako předkrm na malé palačince se smetanovým sýrem a kapary nebo smíchejte se zakysanou smetanou na dip.