Smoked Salmon Salad Recipe

Uzený Salát z lososa Recept



Jedná se o krásné a zdravé jídlo s kombinací různých textur a příchutí. Na trhu je mnoho uzených lososů, ale nesrovnávají se s domácími. Kouřte své mírné dřevo, jako je olše nebo tichomořská směs.

Ingredients

1 filet z lososa

1 PL sezamového oleje

2 PL medu

1 PL sójové omáčky

1 ČL čerstvě namletého černého pepře

6 šálků zeleného listového salátu – nahrubo nakrájeného

1 šálek na tenké plátky nakrájeného fenyklu

2 Hrušky – zbavené jádřinců a nakrájené na plátky

1 šálek ostružin

2 lžíce pražených sezamových semínek

½ šálku asijského salátového dresinku

Bradley Flavour Bisquettes - Alder nebo Pacific Blend

Preparation

Marinádu připravíme smícháním sezamového oleje, medu, sójové omáčky a mletého černého pepře. Nalijte na lososa a potřete, aby byla ryba rovnoměrně obalená. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na cca 2 hodiny do lednice.

Filet z lososa položte na udírnu.

Nastavte udírnu na 250 °F pomocí Bradley Flavour Bisquettes (Alder nebo Pacific Blend).

Rybu kouřte asi 3 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota ryby nedosáhne 145 °F.

Lososa dejte vychladit do lednice. Po vychladnutí lososa rozdrobte na malé kousky.

Salát sestavte tak, že na talíř položíte nakrájený listový salát. Navrch dejte nakrájený fenykl, hrušky, ostružiny, rozdrobený losos. Zalijeme salátovým dresinkem a posypeme sezamovými semínky.

Sloužit.

Recept od: Steve Cylka