Smoked salmon and endive

Citrus & Smoked Pstruh Endive salátový recept



Salát na špičkách prstů je skvělý recept na večírky. Nebo, pokud jste jako já, použijete jakoukoli omluvu k jídlu rukama!

Ingredients

1 Lb pstruha nebo jiné bílé ryby

Pro solanku:

500 ml vody

6 lžic košer soli

6 PL krystalového cukru

2 stroužky česneku – oloupané a rozpůlené

1 PL limetkové šťávy

Na salát:

4 hlavy endivie

1 Grapefruit – nakrájený na kousky a kostky

Šťáva a kůra z 1 citronu

1 šalotka - mletá

2-3 lžíce čerstvé petrželky - nasekané

Sůl a pepř - podle chuti

Preparation

Smíchejte všechny ingredience na nálev.

Vložte pstruha do skleněné misky/nádoby, zalijte nálevem a dejte přes noc do lednice.

Pstruhy opláchněte a osušte.

Vložte pstruha kůží dolů do udírny předehřáté na 225 °F s olšovými bisketami a uďte přibližně 1½ - 2 hodiny.

Pstruhové maso oloupeme od kostí a odstraníme kůži.

Maso pstruha dejte do mísy a promíchejte spolu s grapefruitem, citronovou šťávou a polovinou kůry a šalotky a dochuťte solí a pepřem.

Odřízněte základnu každé hlavičky endivie a vyjměte z hlavy jednotlivá oštěpy endivie.

Naberte pstruhovou směs na oštěpy.

Ozdobte petrželkou a zbytkem citronové kůry.