Citrus & Smoked Pstruh Endive salátový recept
Salát na špičkách prstů je skvělý recept na večírky. Nebo, pokud jste jako já, použijete jakoukoli omluvu k jídlu rukama!
Ingredients
1 Lb pstruha nebo jiné bílé ryby
Pro solanku:
500 ml vody
6 lžic košer soli
6 PL krystalového cukru
2 stroužky česneku – oloupané a rozpůlené
1 PL limetkové šťávy
Na salát:
4 hlavy endivie
1 Grapefruit – nakrájený na kousky a kostky
Šťáva a kůra z 1 citronu
1 šalotka - mletá
2-3 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
Sůl a pepř - podle chuti
Preparation
Smíchejte všechny ingredience na nálev.
Vložte pstruha do skleněné misky/nádoby, zalijte nálevem a dejte přes noc do lednice.
Pstruhy opláchněte a osušte.
Vložte pstruha kůží dolů do udírny předehřáté na 225 °F s olšovými bisketami a uďte přibližně 1½ - 2 hodiny.
Pstruhové maso oloupeme od kostí a odstraníme kůži.
Maso pstruha dejte do mísy a promíchejte spolu s grapefruitem, citronovou šťávou a polovinou kůry a šalotky a dochuťte solí a pepřem.
Odřízněte základnu každé hlavičky endivie a vyjměte z hlavy jednotlivá oštěpy endivie.
Naberte pstruhovou směs na oštěpy.
Ozdobte petrželkou a zbytkem citronové kůry.