Smoked Salmon Log Recipe

Uzený Log z lososa Recept



Připravte se na delikátní léčbu s tímto uzeným receptem losového smetanového sýru. Ochraňte čerstvý losos s pepřem a mletým pepřem a potom jej kouřte k dokonalosti v kuřáku Bradley. Vložte uzený losos, smíchejte jej se smetanovým sýrem, mletým cibulkou a křenem a vytvořte jej do kulatiny potaženého kandovaným pekanovým ořechem a čerstvou petrželkou. Chlaďte, plátek a vychutnejte si neodolatelné chutě tohoto slaného stvoření.

Ingredients

14 oz čerstvý losos

1 balíček smetanový sýr

1 Mletá cibule

1 PL citronové šťávy

1 PL křenu

½ nasekaných kandovaných pekanových ořechů

2 lžíce čerstvé petrželky

1 lžíce citronového pepřového koření

½ ČL čerstvě mletého pepře

    Použité vybavení:

    P10 Bradley Smoker

    Skládací stůl Bradley Smoker

    Nepřilnavé silikonové podložky Bradley Smoker

    Nástroje Bradley Smoker

    Thermoworks Timestick Trio

    Thermoworks Thermapen One

    Nastavení Bradley Smoker:

    Dřevo: třešeň

    Teplota: 226ºF (107.8°C)

    Časovač kouře: 60 minut

    Časovač: 45-60 minut

    Preparation

    Nastavte Bradley Smoker na výše uvedená nastavení.

    Pokud používáte čerstvého lososa, ujistěte se, že jste před vařením odstranili špendlíkové kosti.

    Lososa okořeňte kořením citronový pepř a směsí čerstvého mletého pepře. Vložte do železné pánve (ujistěte se, že se vejde do vašeho Bradley Smoker). Před vařením přidejte na lososa asi 1-2 lžíce citronové šťávy a másla.

    Umístěte lososa do Bradley Smoker asi na 45-60 minut. Vyjměte z udírny, když vnitřní teplota lososa dosáhne 140 stupňů F (60 C).

    Lososa nakrájejte na vločky. Vidličkou přitáhněte vidličku proti lososovi, čímž dojde k jeho „rozpadnutí“. Jakmile máte lososa ve vločkách, vložte lososa ve vločkách do misky pro další krok.

    V misce smíchejte smetanový sýr, mletou cibuli, citronovou šťávu, lososa ve vločkách a křen.

    Pomocí pečícího papíru naberte směs na papír. Použijte papír, aby se vám směs nepřilepila, a rukama vytvořte tvar polena. Nyní přisypeme nasekané pekanové ořechy a nasekanou petrželku. Obě strany lososového polena obalte pekanovými ořechy a petrželkou.

    Zakryjte a dejte do lednice asi na 120 minut nebo 2 hodiny. Užívat si!

    Recept od: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa