Uzený Log z lososa Recept
Připravte se na delikátní léčbu s tímto uzeným receptem losového smetanového sýru. Ochraňte čerstvý losos s pepřem a mletým pepřem a potom jej kouřte k dokonalosti v kuřáku Bradley. Vložte uzený losos, smíchejte jej se smetanovým sýrem, mletým cibulkou a křenem a vytvořte jej do kulatiny potaženého kandovaným pekanovým ořechem a čerstvou petrželkou. Chlaďte, plátek a vychutnejte si neodolatelné chutě tohoto slaného stvoření.
Ingredients
14 oz čerstvý losos
1 balíček smetanový sýr
1 Mletá cibule
1 PL citronové šťávy
1 PL křenu
½ nasekaných kandovaných pekanových ořechů
2 lžíce čerstvé petrželky
1 lžíce citronového pepřového koření
½ ČL čerstvě mletého pepře
Použité vybavení:
P10 Bradley Smoker
Skládací stůl Bradley Smoker
Nepřilnavé silikonové podložky Bradley Smoker
Nástroje Bradley Smoker
Thermoworks Timestick Trio
Thermoworks Thermapen One
Nastavení Bradley Smoker:
Dřevo: třešeň
Teplota: 226ºF (107.8°C)
Časovač kouře: 60 minut
Časovač: 45-60 minut
Preparation
Nastavte Bradley Smoker na výše uvedená nastavení.
Pokud používáte čerstvého lososa, ujistěte se, že jste před vařením odstranili špendlíkové kosti.
Lososa okořeňte kořením citronový pepř a směsí čerstvého mletého pepře. Vložte do železné pánve (ujistěte se, že se vejde do vašeho Bradley Smoker). Před vařením přidejte na lososa asi 1-2 lžíce citronové šťávy a másla.
Umístěte lososa do Bradley Smoker asi na 45-60 minut. Vyjměte z udírny, když vnitřní teplota lososa dosáhne 140 stupňů F (60 C).
Lososa nakrájejte na vločky. Vidličkou přitáhněte vidličku proti lososovi, čímž dojde k jeho „rozpadnutí“. Jakmile máte lososa ve vločkách, vložte lososa ve vločkách do misky pro další krok.
V misce smíchejte smetanový sýr, mletou cibuli, citronovou šťávu, lososa ve vločkách a křen.
Pomocí pečícího papíru naberte směs na papír. Použijte papír, aby se vám směs nepřilepila, a rukama vytvořte tvar polena. Nyní přisypeme nasekané pekanové ořechy a nasekanou petrželku. Obě strany lososového polena obalte pekanovými ořechy a petrželkou.
Zakryjte a dejte do lednice asi na 120 minut nebo 2 hodiny. Užívat si!
Recept od: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa