alt="prawn stuffed salmon"

Horký kouřený Losos s nádivkou zátoky Recept s Ted Reader



Hledáte jídlo, které je plné chuti? Nehledejte nic jiného než tento horký uzený recept na losos, který kombinuje kouřovou dobrotu s mrholením bourbonu Jim Bean, aby vytvořil skutečně nezapomenutelné jídlo.

Ingredients

1 strana čerstvý losos (asi 3-4 libry), bez kostí a kůže

2 PL nahrubo mletého černého pepře

1 Svazek čerstvého kopru, opláchnutý od přebytečného písku a písku a osušený papírovými utěrkami

½ šálku + kapka bourbonu Jim Beam

½ šálku košer soli

½ šálku hnědého cukru

2 šálky bobkové mušle (tip: čerstvé je vždy nejlepší!)

2 zelené cibule

Košer sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

1 citron

¼ šálku medu

Teplota kuřáka: 180ºF

Příchuť bisquette: olše nebo javor nebo sud po whisky

Doba kouření: 2 až 3 hodiny

1 stojan Bradley Smoker

1 velká mísa

1 Rašple

Preparation

Ořízněte lososa tak, že uříznete konce hlavy a ocasu ryby, aby se kus oddělil. Z lososa ořízněte dužinu břicha (maso z břicha si nechte pro jiné použití).

Umístěte čtverečkovanou oříznutou stranu lososa do velké alobalové pánve kůží dolů. Zatlačte maso lososa k sobě, aby se nakynulo. Vršek lososa hojně potřete drceným černým pepřem, pepř zatlačte do masa, aby přilnul. Horní strana lososa s čerstvým koprem a pokapaná asi a ½ šálek bourbonu Jim Beam navíc.

V malé misce smíchejte sůl a cukr. Na bourbonský kopr ze strany lososa nasypte suché ingredience. Pokapeme bourbonem Jim Beam. Zakryjte plastovým obalem a poté na losos položte další alobalovou pánev. Přidejte něco těžkého na horní pánev, abyste lososa zatížili. Upečeného lososa vložíme do lednice a necháme 24 hodin zatuhnout.

Jakmile je losos vytvrzený, vyjměte ho z lednice. Z horní části lososa odstraňte směs kopru/sůl/cukr a opláchněte lososa pod studenou vodou. Osušte papírovými utěrkami a vložte zpět do lednice, odkryté, aby losos mohl schnout na vzduchu po dobu přibližně 2 hodin.

Nyní je čas kouřit:

Nastavte udírnu Bradley Smoker podle pokynů výrobce a nastavte teplotu udírny na 180ºF.

Ostrým nožem udělejte řez v délce lososa začínající na jedné straně. Chcete, aby strana lososa byla motýlkem, abyste vytvořili velkou kapsu. Umístěte na stojan a odložte stranou.

Vložte bobkové mušle do velké mísy. Plochou stranou nože nebo válečkem rozdrťte zelenou cibuli, abyste získali sladkou cibulovou šťávu. Hrubě nakrájíme a přidáme k mušlím. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pomocí rašple nebo struhadla oloupeme citron a přidáme kůru na hřebenatky. Na hřebenatky vymačkejte citronovou šťávu. Dobře promíchejte.

Hřebenatou směs rovnoměrně položte na řeznou stranu motýlího lososa. Vnitřní vrchní vrstvu lososa okořeníme černým pepřem a trochou soli. Pevně zatlačte na horní chlopeň a vytvořte „kládu“ lososa plněného hřebenatky.

Vložte lososa do udírny a uďte přibližně 2-3 hodiny, nebo dokud losos a mušle nejsou propečené (vnitřní teplota 155ºF). Během posledních 30 minut uzení potřete lososa medem. Vyjměte z udírny a nechte 5 minut odpočinout. Nakrájejte a podávejte. Poznámka: Doporučuji podávat s jednoduchým okurkovým salátem.