Candid Salmon 1

Kandovaný recept na lososy, Candy lososů



Armadillo Pepper vám ukáže, jak vyrobit náš kandovaný recept na lososa pomocí kuřáka Bradley. Tento recept na bonbóny lososů můžete samozřejmě použít v jakémkoli kuřáku nebo dokonce na grilu pomocí 2 zónového vaření. Tradice vyžaduje, aby se lososové bonbóny nachlavěly nebo cool a vytvořily žvýkací texturu připomínající trhané. Rozhodl jsem se pro vyšší teplotu, která vám dává křupavé okraje a vlhkou šupininu. Je to zatraceně téměř neodolatelné, dokonce i pro lidi, kteří obecně nemají rádi uzené ryby. Podávejte to s vodkou nebo Aquavit (může se postavit nejsilnějším duchům). Nenechte se zastrašit celkovou dobou přípravy - skutečná práce trvá asi 30 minut. Dřevo: Maple. Čas vaření: 2 hodiny 15 minut. Glazura: javor a bourbon

Ingredients

1 kus (1½ libry) čerstvého filetu z lososa bez kůže (nejlépe středový řez)

1 šálek tmavě hnědého cukru nebo javorového cukru

¼ šálku hrubé soli (mořské nebo košer)

¾ šálku čistého javorového sirupu (nejlépe tmavého jantaru nebo třídy B)

1-čtvrtina vody

Rostlinný olej, pro namazání stojanu

Preparation

Lososa opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Přejíždějte prsty po masité straně filetu a nahmatejte ostré konce špendlíkových kostí. Všechny, které najdete, vytáhněte pomocí kuchyňské pinzety.

Ostrým nožem nakrájejte lososa po šířce na proužky široké 1 palec a 4 až 5 palců dlouhé. Přemístěte rybu do velkého odolného, znovu uzavíratelného plastového sáčku a vložte sáček do alobalové pánve nebo zapékací mísy, aby obsahoval případné úniky.

Smíchejte hnědý cukr, sůl a ½ šálku javorového sirupu v misce. Přidejte vodu a míchejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Tu nalijte na lososa a sáček uzavřete. Nechte vytvrďovat v lednici po dobu 8 hodin, přičemž sáček několikrát otočte, aby se nálev rozprostřel.

Lososa sceďte v cedníku, nálev vylijte a lososa dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou. Osušte papírovými utěrkami. Položte lososa masou stranou nahoru na naolejovanou mřížku na pečicím plechu s okrajem a nechte 2 hodiny sušit v lednici, dokud nebude lepkavý.

Nastavte udírnu Bradley a předehřejte na 225° až 250°F. Přidejte dřevo podle pokynů výrobce.

Umístěte lososa na stojan v udírně a kuřte, dokud nebude zvenčí bronzový kouřem a losos nebude pevný, 30 až 60 minut. Po 15 minutách začněte lososa potřít zbývající ¼ šálku javorového sirupu a několikrát potřete, dokud nebude uvařený (asi 140 °F na teploměru s okamžitým odečítáním). Lososové bonbóny přeneste na stojan na pečicí papír s okrajem, aby vychladly a před podáváním ještě jednou potřete javorovým sirupem. Podávejte při pokojové teplotě nebo studené.

V nepravděpodobném případě, že vám zbydou zbytky, uložte lososové bonbóny v uzavíratelném plastovém sáčku v lednici; vydrží minimálně 3 dny.

Recept od: Armadillo Pepper BBQ