Grilled Lobster Recipe

Grilovaný Lobster Recept



Lobsters jsou fantazijní, ale velmi snadné je vyrobit. Naučte se, jak vyrobit grilované humry pro perfektní večeři při zvláštní příležitosti.

Ingredients

8 lžic nesoleného másla, změkčeného

2 lžíce jemně nasekané petrželky

1 ½ ČL drcených červených chilských vloček

4 stroužky česneku, nasekané nadrobno

Košer sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

1 živý humr (asi 1 ku 1½ lb)

Kůra z 1 citronu

¼ Šálek olivového oleje

Preparation

Smíchejte máslo, petržel, chilské vločky, česnek, citronovou kůru, sůl a pepř v misce; dát stranou. Pomocí sekáčku rozpůlte humra podélně přes hlavu a ocas. Seberte a vyhoďte žlutozelené tomalley a ulomte drápy. Přeneste půlky humra skořápkou dolů na plech; rozdrťte drápky a položte je na plech. Půlky a pařáty pokapeme olejem a dochutíme solí a pepřem.

Rozpalte gril na dřevěné uhlí nebo nastavte plynový gril na vysokou; skládejte uhlí nebo vypněte hořák na jedné straně. Umístěte půlky humra masem dolů a drápy na nejžhavější část grilu; vaříme do mírného zuhelnatění, 2-3 minuty. Obraťte humra a pomocí lžíce ho potřete česnekovo-petrželovým máslem; pokračujte v grilování, dokud humří maso nezměkne, ještě 3–5 minut.

Recept od: Jacob Parmentier.