Grilovaný Lobster Recept
Lobsters jsou fantazijní, ale velmi snadné je vyrobit. Naučte se, jak vyrobit grilované humry pro perfektní večeři při zvláštní příležitosti.
Ingredients
8 lžic nesoleného másla, změkčeného
2 lžíce jemně nasekané petrželky
1 ½ ČL drcených červených chilských vloček
4 stroužky česneku, nasekané nadrobno
Košer sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
1 živý humr (asi 1 ku 1½ lb)
Kůra z 1 citronu
¼ Šálek olivového oleje
Preparation
Smíchejte máslo, petržel, chilské vločky, česnek, citronovou kůru, sůl a pepř v misce; dát stranou. Pomocí sekáčku rozpůlte humra podélně přes hlavu a ocas. Seberte a vyhoďte žlutozelené tomalley a ulomte drápy. Přeneste půlky humra skořápkou dolů na plech; rozdrťte drápky a položte je na plech. Půlky a pařáty pokapeme olejem a dochutíme solí a pepřem.
Rozpalte gril na dřevěné uhlí nebo nastavte plynový gril na vysokou; skládejte uhlí nebo vypněte hořák na jedné straně. Umístěte půlky humra masem dolů a drápy na nejžhavější část grilu; vaříme do mírného zuhelnatění, 2-3 minuty. Obraťte humra a pomocí lžíce ho potřete česnekovo-petrželovým máslem; pokračujte v grilování, dokud humří maso nezměkne, ještě 3–5 minut.
Recept od: Jacob Parmentier.