Uzený Grabera Martini Předkrm
Předkrm, ale tyto uzené mušle mohou být také připraveny jako entrée miska zvýšením množství mušle a podáváním s vhodným zeleninovým smažením a rýžovým pilafem.
Ingredients
Z16 Digby (velké) hřebenatky, cca. 500 g (1 lb)
20 ml (4 lžičky) vodky
Snítka čerstvé petrželky, kapusty nebo velké zelené olivy jako ozdoba
4 skleničky na martini
Preparation
Zakryjte dva stojany gázou.
Umyjte mušle a rovnoměrně je rozprostřete na rošty.
Umístěte stojany do nejvyšších poloh v Bradley Smoker a pomocí bisket s příchutí Cherry spusťte generátor kouře při velmi nízké teplotě 40 °C (100 °F) a udržujte nízkou teplotu po dobu 40 až 60 minut. Ujistěte se, že je horní ventilační otvor otevřen alespoň do poloviny.
Vyjměte z Bradley Smoker.
Dokončete vaření mušlí pod grilem v troubě po dobu přibližně 5 minut, jednou otočte a vařte dalších 5 minut.
Nechte mušle vychladnout.
Sloužit:
Do každé sklenice na martini vložte 4 mušle.
Hřebenatky v každé sklenici pokapejte 5 ml (1 lžičkou) vodky.
Ozdobte snítkou petrželky, kapustou nebo velkými zelenými olivami podle chuti a podávejte jako předkrm.