Perfektní Uzený pstruh Recept
Pstruh je perfektní ryba k horkému kouři díky jejich zvládnutelné velikosti, texturu a úžasné chuti.
Nejen to, ale jsou to snadno dostupný zdroj potravy a spousta zábavy. Pokud nemůžete jít na sobotu ráno a navíjet se v několika sami, pak si určitě najdete některé v místním obchodě s potravinami.
Můžete podávat uzený pstruh jako předkrm, vydatné jídlo nebo přidat chuť do polévek a poklesy! Rozhodnete se však používat své ryby, zaručujeme vám, že se vám tento uzený pstruhový recept bude líbit.
Ingredients
2-3 kg (5-7 lb) pstruha. Profesionální tip: Průměrný pstruh 33 cm (13 palců) váží 0,45 kg (1 lb).
Solanka:
2 litry (½ galon) voda
120 ml (½ šálek) cukru
120 ml (½ pohár) hnědý cukr
120 ml (½ Cnahoru) sůl
30 ml (2 lžíce) česnekového prášku
30 ml (2 polévkové lžíce) chilli prášek
45 ml (3 polévkové lžíce) citronové šťávy
Preparation
Vložte pstruha do skleněné nádoby a zalijte nálevem. Ujistěte se, že všechny povrchy ryb jsou v kontaktu se solným roztokem.
Dejte na 8 hodin do lednice.
Vyjměte pstruha z misky a opláchněte ve studené vodě.
Osušte a položte na udírnu na jednu hodinu. Pokuste se umístit rybu na udírnu tak, aby se kouř dostal do vnitřku ryby. Na filety položte rybu kůží dolů.
Způsob kouření:
Předehřejte udírnu Bradley na 107 °C (225 °F). Na kouř doporučujeme Alder Biquettes.
Pstruhy kouřte až 4 hodiny a dávejte na ně pozor, abyste se ujistili, že nevyschnou. Menšího pstruha lze plně udit již za 1½ hodin, ale může být ponechán déle pro silnější chuť kouře.
Když jsou ryby hotové, můžete je jíst čerstvé vytažené z udírny, jako předkrm nebo jako přísadu do jiného pokrmu – tedy pokud do té doby odoláte sníst všechny!
Zbytky chlaďte na několik dní nebo zmrazte na měsíce. Pokud se je rozhodnete hodit do mrazáku, nezapomeňte nejprve odstranit maso od kostí.
Jedná se o jednoduchý, skvěle chutnající recept na uzeného pstruha, který zvládne každý. Vyzkoušejte to a uvidíte, proč tomu říkáme perfektní recept na uzené pstruhy. Polosladká a slaná chuť v kombinaci s čerstvým pstruhem bude pro vaše hosty neodolatelná!