P10 Horké Uzený losos
Super snadné a chutnají úžasné!
Ingredients
2 filety z lososa
Suchá solanka:50g Sůl
50 g hnědého cukru
Tento recept na suchou solanku byl vyroben pro 2 rybí filé, ale lze jej snadno zvětšit na více.
Preparation
Metoda:
Smíchejte sůl a cukr a bohatě posypte rybu ze všech stran. Dejte na 30 minut do lednice.
Opláchněte kúru z lososa a osušte kuchyňskou utěrkou. Nechte zaschnout na vzduchu, odkryté v lednici na mřížce alespoň 1 hodinu.
Jakmile losos uschne a je připraven k uzení, nastavte udírnu P10 na 95 °C a kuřte. Rádi používáme olše s lososem, ale můžete je vyměnit za javor nebo jakékoli dřevo podle vašeho výběru pro podobně lahodné výsledky.
Vložte lososa do udírny P10 a nechte ho 1,5–2 hodiny udit, aby dosáhl požadované vnitřní teploty 55–60 °C v závislosti na požadované úpravě a podávejte horké nebo vychlazené a jezte studené.
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now