P10 Horké Treska jednoskvrnná
Tuto teplou a uklidňující uzenou tresku jednoskvrnnou si můžete vychutnat jako brunch, oběd nebo večeři.
Ingredients
2 filé Treska jednoskvrnná
Solanka:
1L vody
50g Sůl
50 g hnědého cukru
+ jakékoli aromatické látky dle vašeho výběru. Použili jsme:2 Bobkové listy
pomerančová kůra
Citrónová kůra
1 snítka tymiánu
Tento recept na slaný nálev byl vyroben pro 2 rybí filé, ale lze jej snadno zvětšit na více.
Preparation
Metoda:
Všechny ingredience solanky dejte do velké pánve a zahřívejte, dokud se sůl a cukr nerozpustí, a poté nechte vychladnout. Po vychladnutí tresku solnou solte po dobu 30–60 minut, poté opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Nechte oschnout na vzduchu, odkryté v lednici na mřížce alespoň 2 hodiny.
Jakmile vaše treska jednoskvrnná uschne a je připravena ke kouření, nastavte udírnu P10 na kouření bez tepla. Rádi používáme olši s bílou rybou, ale můžete zaměnit náš javor nebo jakékoli dřevo podle vašeho výběru pro podobně lahodné výsledky.
Tresku jednoskvrnnou vložte do udírny P10 a nechte 30 minut udit.
Po 30 minutách kouření nastavte teplotu udírny P10 na 75C.
Nechte tresku horkou kouřit přibližně 1,5–2 hodiny, aby dosáhl požadované vnitřní teploty 62 °C a podávejte horkou nebo vychlazenou a jezte studenou.
Jednoduše si rovnou vychutnejte nebo použijte horkou uzenou tresku jednoskvrnnou k přípravě lahodné paštiky přidáním vloček do směsi smetanového sýra, křenu, pažitky a citronové šťávy.
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now