smoking salmon

Oblíbený Uzená ryba Recept



Tento recept lze použít na lososa nebo jakoukoli z vašich oblíbených ryb. Javorový sirup a hnědý cukr vytvoří dokonalou solanku. Vyzkoušejte dřevo Hickory, pokud kouříte lososa.

Ingredients

Solanka:

4 šálky (32 uncí) jablečné šťávy

½ Šálek (4 unce) nakládací soli

½ Šálek (4 unce) javorového sirupu

½ Šálek (4 unce) hnědého cukru

Preparation

Solanka:

Do jablečné šťávy přidejte nakládací sůl a míchejte, aby se rozpustila.

Přidejte javorový sirup a promíchejte.

Přidejte hnědý cukr a míchejte, aby se rozpustil.

Uzení ryb:

Umístěte 3palcové kousky lososa nebo svou oblíbenou rybu kůží nahoru do skleněné nebo plastové nádoby nebo sáčku na zip.

Přidejte solný roztok k rybám a vložte do chladničky na 8 hodin.

Odstraňte ryby ze slaného nálevu; osušte čistým hadříkem nebo papírovou utěrkou.

Umístěte rybu kůží dolů na stojan; místo v kuřáku.

Hickory kouř na 130ºF po dobu 7 hodin.

Užívat si!