Neuvěřitelný Kandovaný uzený losos Recept
Dopřejte si sladké a kouřové chutě tohoto kandovaného receptu lososa! Losos je potažen jednoduchou směsí demerarového cukru a hrubé soli a potahuje lahodnou bonbónu vyrobenou z červeného vína, tmavého rumu, hnědého cukru a medu nebo javorového sirupu a pomalu kouří k dokonalosti.
Ingredients
Losos
1 kg - 2 kg Demerara nebo přírodního hnědého cukru
7/8 - 1 šálek hrubé soli (ne více než šálek)
Odložte na později (volitelné):
8 stroužků utřeného česneku
Malá dlaň plná drcených zrnek pepře
2 PL strouhaného čerstvého zázvoru
Nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
½ PL červených chilli vloček
½ Tsp Cyenne
Nepřidávejte žádné tekuté koření, protože by to mohlo ohrozit poměr soli/cukru. Osobně jsem však do nálevu nalil asi 4 unce tmavého rumu.
Candy Glaze:
4 oz červené víno
4 Oz tmavý rum
2 šálky hnědého cukru
1 hrnek medu nebo javorového sirupu
Pepř / kajenský pepř (volitelné)
Preparation
Teplota kuřáka:
Zkuste a udržujte 100-125ºF (pomalý kouř)
Solanka:
Smíchejte dohromady cukr a sůl.
Lososa z kůže a vykostit, stejně jako tmavé maso před uzením odřízněte. Nepoužívejte proužky na břicho, protože jsou příliš mastné.
Lososa nakrájejte na kousky, jako jsou nugety 1″ x 1″ nebo proužky 2″ x 6″ a ¼″ tlustý.
Zakryjte dno plastové nádoby a ¼″ směsi soli/cukru.
Na směs položte větší, silnější kousky lososa.
Pokračujte ve vrstvení solné směsi/lososa, dokud není celý losos pokrytý. Umístěte do lednice. Solanka se rychle rozpustí a začne z lososa čerpat tekutinu.
Nyní k cukroví lososa:
V hrnci zahřejte víno, rum, cukr, med/javorový sirup. Existuje několik způsobů, jak ochutit lososa. Je to vaše volba, bavte se, experimentujte.
Glazuru lze během procesu uzení několikrát natřít.
Lososa můžete v polovině procesu uzení vyjmout a namočit ho na několik hodin do polevy, než budete pokračovat v uzení.
Uzeného lososa vložíme do nádoby s polevou a necháme v lednici vstřebat (nenechávejte déle než den, jinak cukr i bez soli vysaje z uzené ryby více vlhkosti.)