Incredible Candied Smoked Salmon Recipe

Neuvěřitelný Kandovaný uzený losos Recept



Dopřejte si sladké a kouřové chutě tohoto kandovaného receptu lososa! Losos je potažen jednoduchou směsí demerarového cukru a hrubé soli a potahuje lahodnou bonbónu vyrobenou z červeného vína, tmavého rumu, hnědého cukru a medu nebo javorového sirupu a pomalu kouří k dokonalosti.

Ingredients

Losos

1 kg - 2 kg Demerara nebo přírodního hnědého cukru

7/8 - 1 šálek hrubé soli (ne více než šálek)

Odložte na později (volitelné):

8 stroužků utřeného česneku

Malá dlaň plná drcených zrnek pepře

2 PL strouhaného čerstvého zázvoru

Nastrouhaná kůra z 1 pomeranče

½ PL červených chilli vloček

½ Tsp Cyenne

Nepřidávejte žádné tekuté koření, protože by to mohlo ohrozit poměr soli/cukru. Osobně jsem však do nálevu nalil asi 4 unce tmavého rumu.

Candy Glaze:

4 oz červené víno

4 Oz tmavý rum

2 šálky hnědého cukru

1 hrnek medu nebo javorového sirupu

Pepř / kajenský pepř (volitelné)

Preparation

Teplota kuřáka:

Zkuste a udržujte 100-125ºF (pomalý kouř)

Solanka:

Smíchejte dohromady cukr a sůl.

Lososa z kůže a vykostit, stejně jako tmavé maso před uzením odřízněte. Nepoužívejte proužky na břicho, protože jsou příliš mastné.

Lososa nakrájejte na kousky, jako jsou nugety 1″ x 1″ nebo proužky 2″ x 6″ a ¼″ tlustý.

Zakryjte dno plastové nádoby a ¼″ směsi soli/cukru.

Na směs položte větší, silnější kousky lososa.

Pokračujte ve vrstvení solné směsi/lososa, dokud není celý losos pokrytý. Umístěte do lednice. Solanka se rychle rozpustí a začne z lososa čerpat tekutinu.

Nyní k cukroví lososa:

V hrnci zahřejte víno, rum, cukr, med/javorový sirup. Existuje několik způsobů, jak ochutit lososa. Je to vaše volba, bavte se, experimentujte.

Glazuru lze během procesu uzení několikrát natřít.

Lososa můžete v polovině procesu uzení vyjmout a namočit ho na několik hodin do polevy, než budete pokračovat v uzení.

Uzeného lososa vložíme do nádoby s polevou a necháme v lednici vstřebat (nenechávejte déle než den, jinak cukr i bez soli vysaje z uzené ryby více vlhkosti.)