Mild Cured, Bradley Smoked Kippers with Roes

Mírné vyléčené, Bradley Uzené kippers s Roes

Sandra Tate

Po kouření mnoha druhů ryb se zdá být poněkud pozdě v den, kdy se obejít kouřením vlastních kippers! Neměl jsem být sklíčen vzpomínkami na stále chutné Whitby Kippers, protože se ukázalo, že jsou stejně dobré.

Ingredients

Preparation

Nakládání a uzení sledě:

Příprava sleďů k uzení je téměř umělecká forma, a pokud si nejste velmi jisti super ostrým filetovacím nožem, měli byste tuto operaci nechat na svém obchodníkovi s rybami.

Ten můj je krásně připravil, odstranil šupiny, rozštípl břicho a nahoru přes spodní čelist, aby je otevřel do klasické kipper formy.

Tři ze čtyř mých sleďů byly kompletní s baculatými jikrami, takže jsme měli k výsledné snídaňové hostině uzené jikry.

Pokračujte v přípravě doma důkladným opláchnutím sledě ve studené vodě, abyste odstranili veškerou krev, blány a zvláštní šupiny, které na rybách visely.

Nyní připravte solný roztok mícháním 70 g soli a 30 g světle hnědého cukru na 500 ml studené vody, krouživými pohyby konečky prstů, dokud se nerozpustí.

Mám plastovou krabičku, která je perfektní na to, aby se sleď pohodlně navrstvil ve slaném nálevu - pokud potřebujete, udělejte více stejných rozměrů, aby ryby pokryly skrovně.

Nechte působit 30 minut, poté odstraňte, opláchněte pod tekoucí studenou vodou a poté zcela osušte kuchyňským papírem.

Sleď lehce potřete rostlinným olejem a položte ji v párech kůží dolů na drátěné mřížky Bradley (slupka se jinak pravděpodobně při uzení přilepí na drát).

Přidejte dubové biskety do zásobníku Bradley Smoker a nastavte jej na uzení při teplotě 75 °C/170 °F a horní ventilační otvor otevřený.

Stojany se sleděmi a jikrami umístěte do skříně a 2 - 3 hodiny uďte.

Kouřil jsem své 2 hodiny a byly jemné, sladké, mastné a naprosto chutné.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now