Uzený Tuňáky
Tyto uzené tuňákové koláče dělají lehký oběd nebo večeři. Ale můžete jim také sloužit jako předkrmy, které to budou milovat!
Ingredients
1 hřbet z tuňáka bílého
Na tuňákové koláče:
1 šálek strouhanky
2 celerové tyčinky, mleté
1 cibule, nasekaná
1 červená paprika, mletá
5-6 zelené cibule, nakrájené
1 lžíce Sriracha
1 vejce
¼ šálku majonézy
Šťáva a kůra z 1 limetky
1 PL sójové omáčky
2 PL olivového oleje (na vaření)
Bradley Flavor Biquettes – Olše
Na marinádu:
3 PL hnědého cukru
1 lžíce košer soli
1 PL sójové omáčky
1 šálek vody
Preparation
Smíchejte ingredience na marinádu, dokud se nerozpustí.
Hřbet tuňáka nakrájejte na 3 palce široké kousky a marinujte 30 minut.
Předehřejte udírnu na 140 °F.
Udit tuňáka po dobu 1 hodiny s Alder Bisquettes.
Vyjměte tuňáka z udírny a vidličkou na vločkách.
Smíchejte všechny ingredience, dokud se důkladně nespojí.
Ručně vtlačte do placiček. Pokud jsou placičky příliš suché a špatně se lepí, přidejte více majonézy. Pokud jsou příliš lepivé, přidejte více strouhanky.
Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a přidejte tuňákové koláčky.
Vařte asi 4 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nebude křupavý.
Recept od: Lena Clayton