Smoked Tuna Cakes

Uzený Tuňáky



Tyto uzené tuňákové koláče dělají lehký oběd nebo večeři. Ale můžete jim také sloužit jako předkrmy, které to budou milovat!

Ingredients

1 hřbet z tuňáka bílého

Na tuňákové koláče:

1 šálek strouhanky

2 celerové tyčinky, mleté

1 cibule, nasekaná

1 červená paprika, mletá

5-6 zelené cibule, nakrájené

1 lžíce Sriracha

1 vejce

¼ šálku majonézy

Šťáva a kůra z 1 limetky

1 PL sójové omáčky

2 PL olivového oleje (na vaření)

Bradley Flavor Biquettes – Olše

Na marinádu:

3 PL hnědého cukru

1 lžíce košer soli

1 PL sójové omáčky

1 šálek vody

Preparation

Smíchejte ingredience na marinádu, dokud se nerozpustí.

Hřbet tuňáka nakrájejte na 3 palce široké kousky a marinujte 30 minut.

Předehřejte udírnu na 140 °F.

Udit tuňáka po dobu 1 hodiny s Alder Bisquettes.

Vyjměte tuňáka z udírny a vidličkou na vločkách.

Smíchejte všechny ingredience, dokud se důkladně nespojí.

Ručně vtlačte do placiček. Pokud jsou placičky příliš suché a špatně se lepí, přidejte více majonézy. Pokud jsou příliš lepivé, přidejte více strouhanky.

Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a přidejte tuňákové koláčky.

Vařte asi 4 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nebude křupavý.

Recept od: Lena Clayton