Jednoduchý studený kouřený Losos Recept
Dobře, přiznávám to. Whitetailfan netuší, jak by měl dobrý uzený losos chutnat. Vyrostl jsem s krávy a prasata a některá další zvířata, která jsme nikdy nejedli, ale tady v jižní Albertě nebyl žádný „praktický“ losos, takže jsem jedl velmi málo. Ale stejně jsem to zkusil a jsem na to docela hrdý - tj. Chutná mi to dobře, takže jsem to udělal.
Ingredients
2 mražené „filety z divokého atlantického lososa“ o hmotnosti méně než 1 kg, nebo přibližně ½ libra (produkt z Číny)
2 lžičky Tenderquik na filet
Další koření – přidejte podle chuti:
Česnekový prášek
Cibulový prášek
Kořenící sůl
Petržel pro barvu
Citronový pepř – Tato položka je další složkou navrženou a používanou Crazy Canuck. Není součástí původní receptury Whitetailfan.
Preparation
Naneste Tenderquik na maso lososa
Po 12 hodinách smyjte Tenderquik z lososa (osvěžte je)
Nechte sušit v lednici – 4 až 6 hodin, dokud nebude ryba lepkavá na dotek.
Studený kouř s javorem po dobu 2 hodin. Teplota byla vždy pod 100ºF.
Vložte zpět do chladničky na 24 hodin