Jak udělat kouř Pstruh duhový
Tento lahodný recept na kouřený pstruh zahrnuje pstruh přes noc ve směsi košerové soli a hnědého cukru, než kouří pomalu a slouží buď teplým nebo chlazeným. S několika jednoduchými kroky budete mít dokonale uzený pstruh, který je plný chuti a určitě zapůsobí!
Ingredients
4 Celý pstruh, vykuchaný a bez žaber
½ šálku košer soli
½ šálku hnědého cukru
Preparation
Smíchejte sůl a cukr s galonem vody a pokračujte v míchání, aby se sůl a cukr rozpustily. Vložte pstruha do tohoto nálevu a dejte zakryté do lednice alespoň na 2 hodiny a až přes noc.
Vyjměte pstruha z nálevu (nálev vyhoďte) a osušte papírovými utěrkami a dejte na mřížku přes plech v lednici alespoň na několik hodin a až přes noc. Máte také možnost nechat rybu několik hodin sušit na chladném místě.
Vložte ryby do udírny, zavěšené nebo na rošty, a nechte se příjemně udit. Pomalu nechte teplotu v udírně na 200ºF (93ºC) a udržujte ji mezi 175ºF (79ºC) a 200ºF (93ºC) po dobu nejméně jedné hodiny a až 4 hodin. Nedovolte, aby teplota přesáhla 225ºF (107ºC). Pokud ano, vložte do udírny tác s ledem.
Když je váš pstruh uzený, můžete je jíst teplé nebo chlazené.
Recept od: Šéfkuchař Michael Demagistris