How to make smoked scallops
In this video, Joe smokes some sea scallops, the adductor muscle of this type of shellfish.
Ingredients
Mražené mušle
Pro solný roztok:
60 gramů soli
1 litr vody
Na omáčku:
Máslo
Česnek
Preparation
V nádobě přidejte 60 gramů soli do 1 litru vody.
Směs soli a vody přendejte do větší mísy a přidejte mražené mušle.
Předehřejte udírnu Bradley po dobu 1 hodiny a 40 minut pomocí 64 F (18 C). *Ujistěte se, že váš kuřák je pouze na kouř, žádné teplo*
Umístěte své mušle na stojan a zasuňte je do udírny Bradley.
Po 45 minutách vyjměte mušle z udírny a osušte je. Pokračujte přidáním trochu oleje na pánev a jakmile je olej dostatečně horký, přidejte mušle.
Jakmile uvidíte, jak spodní část mušlí trochu hnědne, nezapomeňte své mušle převrátit.
Jakmile budou hřebenatky vypadat z obou stran zlatohnědé, vyjměte je a položte na talíř.
Na česnekovou a máslovou omáčku rozpusťte na pánvi tyčinku másla, rozdrťte česnek a vložte česnek do rozpuštěného másla na pánvi.
Hřebenatky pokapejte polovinou citronu a přidejte česnek a máslovou omáčku, užívejte si!
Recept od: Kouření s Joem