How to Smoke Salmon

Jak kouřit Losos



Dopřejte si chutného uzeného lososa s tímto receptem s domácí rybí pomazánkou vyrobenou z uzené soli, papriky, hnědého cukru a dalších. Tento lahodný pokrm potřený javorovým sirupem a česnekovým máslem je ideální pro zvláštní příležitosti nebo víkendové pohoštění.

Ingredients

 Rybí rub:

½ šálku hrubé uzené soli

1 PL černého pepře

½ šálku mletého nebo granulovaného česneku

6 lžic mleté nebo granulované cibule

½ šálku uzené papriky

½ šálku hnědého cukru

1 PL citronové kůry

1 ČL čerstvě nasekaného nebo sušeného kopru

Losos:

4 (3 ½ až 4 libry) filety z lososa - kůže

2 polévkové lžíce lehkého oleje na vaření nebo olivového oleje, aby tření přilnulo

1 ½ šálku javorového cukru nebo hnědého cukru

2 lžíce rybí drtě (viz recept níže)

¾ šálek javorového sirupu

1 šálek česnekového másla - rozpuštěného

1 kolo sýra Brie

1 libra slazených ořechů (dle vašeho výběru)

Preparation

Rybí rub:

Smíchejte všechny ingredience dohromady ve středně velké misce. Pokud používáte čerstvě nasekaný česnek, použijte ho do 4 dnů. S granulovaným česnekem skladujte v uzavřené nádobě až měsíc.

Losos:

Předehřejte udírnu na 250 stºF (121°C).

Potřete 2 filety lososa z dužiny javorovým sirupem.

Na ty dva posypeme cukrem přes maso.

U dalších dvou filetů potřete obě strany filetů lososa olejem.

Posypte tyto filety rybím třem.

Položte je na udící podnosy a vložte je na 1 hodinu do udírny.

Filety potřeme rozpuštěným česnekovým máslem.

Vložte lososa zpět do udírny a snižte teplotu na 150ºF (65°C).

Umístěte Brie a ořechy na samostatné podnosy v horní části udírny.

Po 1 hodině vyndejte a podávejte!

Recept od: Marc je na grilu