Jak kouřit Losos
Dopřejte si chutného uzeného lososa s tímto receptem s domácí rybí pomazánkou vyrobenou z uzené soli, papriky, hnědého cukru a dalších. Tento lahodný pokrm potřený javorovým sirupem a česnekovým máslem je ideální pro zvláštní příležitosti nebo víkendové pohoštění.
Ingredients
Rybí rub:
½ šálku hrubé uzené soli
1 PL černého pepře
½ šálku mletého nebo granulovaného česneku
6 lžic mleté nebo granulované cibule
½ šálku uzené papriky
½ šálku hnědého cukru
1 PL citronové kůry
1 ČL čerstvě nasekaného nebo sušeného kopru
Losos:
4 (3 ½ až 4 libry) filety z lososa - kůže
2 polévkové lžíce lehkého oleje na vaření nebo olivového oleje, aby tření přilnulo
1 ½ šálku javorového cukru nebo hnědého cukru
2 lžíce rybí drtě (viz recept níže)
¾ šálek javorového sirupu
1 šálek česnekového másla - rozpuštěného
1 kolo sýra Brie
1 libra slazených ořechů (dle vašeho výběru)
Preparation
Rybí rub:
Smíchejte všechny ingredience dohromady ve středně velké misce. Pokud používáte čerstvě nasekaný česnek, použijte ho do 4 dnů. S granulovaným česnekem skladujte v uzavřené nádobě až měsíc.
Losos:
Předehřejte udírnu na 250 stºF (121°C).
Potřete 2 filety lososa z dužiny javorovým sirupem.
Na ty dva posypeme cukrem přes maso.
U dalších dvou filetů potřete obě strany filetů lososa olejem.
Posypte tyto filety rybím třem.
Položte je na udící podnosy a vložte je na 1 hodinu do udírny.
Filety potřeme rozpuštěným česnekovým máslem.
Vložte lososa zpět do udírny a snižte teplotu na 150ºF (65°C).
Umístěte Brie a ořechy na samostatné podnosy v horní části udírny.
Po 1 hodině vyndejte a podávejte!
Recept od: Marc je na grilu