Horké Makrely Nikoise
Kouření makrely je obrovská rodinná favorita a jako taková stojí za to, aby se hromadně kouřili tak, že je z mrazáku také vždy k dispozici filetba nebo dvě.
Ingredients
Na salát Nicoise
Ingredience/osoba:
2 filety z makrely uzené za horka
1 střední brambor, oloupaný a nakrájený na kousky
3 malá švestková rajčata, nakrájená na čtvrtky
50 g jemných fazolí
2 vejce
pár oliv
Nasekaná petržel
Na dresink:
1 zakulacená lžička křenu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička cukru,
1 lžíce bílého vinného octa
Slunečnicový olej
Preparation
Horké kouření makrely
Dávám přednost solnému nálevu z cukru/soli, protože se zdá, že cukr vytváří jemnější sladkou kouřovou chuť.
Pro 4 makrely, filetované a očištěné, promíchejte 50 g mořské soli s 60 g světle hnědého cukru a šťáva z malého citronu s 500 ml horké vody dokud se nerozpustí, poté nechte úplně vychladnout.
V přiléhavé nádobě ponořte filety a nechte 30 minut, poté důkladně opláchněte, osušte a položte na koše z ocelového drátu Bradley, vzdálené od sebe.
Filety nechte hodinu uschnout na chladném, vzdušném místě (ne v lednici), zatímco zahřejete skříň Bradley Smoker na 190 °F/85 °C, naplníte Oak Bisquettes a udí asi 45 minut – 1 hodinu. nebo dokud se neuvaří na vnitřní teplotu 72 °C Nechte vychladnout a poté chlaďte, dokud nebude potřeba.
Na dresink:
Smíchat dohromady 1 zakulacená lžička křenu,1 lžička dijonské hořčice,1 lžička cukru, 1 lžíce bílého vinného octa na pastu, poté začněte pomalu vmíchávat slunečnicový olej dokud nebudete mít hustou luxusní emulzi. Dát stranou.
Metoda:
Přiveďte k varu pánev s vodou a přidejte bramborové kousky, po 5 minutách přidejte vejce do stejné pánve a pokračujte ve vaření po dobu 6 minut, poté vejce vyjměte a oloupejte a rozpůlte. Přidejte jemné fazole do pánve a vařte další 2 minuty, vyzkoušejte brambory, abyste se ujistili, že jsou měkké, poté vše slijte a udržujte v teple.
Rozpalte gril na horko. Filety položte na alobal, kůží nahoru a grilujte, dokud kůže nebude křupavá a křupavá, vyjměte.
Brambory a fazole rozdělte na nahřáté talíře, posypte na čtvrtky nakrájenými rajčaty, 4 půlkami vajec, nasekanou petrželkou a poklaďte 2 filety z uzené makrely. Zalijte dresinkem a dochuťte solí a pepřem.
Ihned podávejte.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now