Hot Smoked Trout, Spinach & Horseradish Soufflé Tart

Horký Uzený pstruh, Špenát a koláč s křenem

Sandra Tate

Abych udržel můj uzený pstruh co nejvíce šťavnatý, rozhodl jsem se, že při této příležitosti budu udržovat ryby celek, nakonec musí existovat dobrý důvod, proč Arbroath Smokies a Kippers nejsou před kouřením zaplněni! Trochu více housle, které by potom odstranilo maso, ale myslím, že to stálo za to.

Ingredients

200 g mladých listů špenátu

3 vejce

30 g másla

30 g hladké mouky

Sůl

Pepř

2-3 lžičky smetanového křenu

Preparation

Vezměte 2 velké čerstvé pstruhy.

Chcete-li vyléčit a udit svého pstruha, nejprve smíchejte 30 g mořské soli s 30 g světle hnědého cukru a strouhaný kůra z citronu.

Odstraňte hlavy pstruhů a vložte část směsi do dutin a poté na kůži.

Nechte v nádobě (vydají trochu vlhkosti) po dobu 30 minut, poté důkladně opláchněte a zcela osušte kuchyňským papírem.

Kůži lehce namažte, aby se ryby nelepily, a položte na mřížku Bradley. Nechte hodinu odstát, aby dále zaschla, pokožka bude nyní docela kožovitá.

Mezitím nastavte Bradley Smoker a předehřejte skříň na 95 °C/200 °F s několika dubovými sušenkami v zásobníku.

Pstruha udíme 1 hodinu nebo dokud není dužina neprůhledná, teplota jádra 72°C.

Nechte vychladnout, než jemně stáhnete kůži a odstraníte vločky ryby z kostí, dejte stranou.

Na dort budete potřebovat a balení hotového křehkého těsta.

Předehřejte troubu na 180 °C/350 °F. Těsto rozválíme a proložíme a Forma na dort s volným dnem o průměru 26 cm, propíchejte základ vidličkou a pečte „naslepo“ 10–12 minut, dokud těsto nebude na povrchu suché.

Vyjměte z trouby.

Blanch 200 g mladých listů špenátu, vyždímejte a rozetřete na dno dortu spolu s růžovými vločkami uzeného pstruha.

Nyní odděleně 3 vejce, bílky dejte do velké mísy.

Roztavením připravte bešamelovou omáčku 30 g másla dohromady s 30 g hladké mouky v rendlíku, po promíchání a zpěnění, přidejte 300 ml mléka a intenzivně šlehejte, dokud omáčka nebude hladká a nezačne bublat - sundejte z plotny a zašlehejte 3 žloutky.

Koření s sůl, pepř a 2-3 lžičky smetanového křenu.

Nyní šlehejte dohromady 3 bílky se špetkou sůl dokud nebudete mít měkké vrcholy.

Bešamelovou omáčku vmícháme do bílků a nalijeme na dort.

Směs na suflé jemně vyrovnejte k okrajům pomocí paletového nože.

Pečte 25-30 minut dozlatova a vykynuté.

Ihned podáváme se salátem nebo zahradním hráškem.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now