Hot Smoked Trout with Spinach Pancakes & Horseradish Crème Fraiche

Horký Uzený pstruh s špenátovým palačincem a křenem crème fraiche

Sandra Tate

Horký uzený pstruh je chutný na snídani nebo se vyrobí v delikátním paté, ale při této příležitosti jsem se rozhodl to dobře využít v této hezké a chutné brunch misce.

Ingredients

(Podává 4)

Solanka:

2 středně velké čerstvé pstruhy

30 g soli

20 g světle hnědého cukru

500 ml studené vody

Palačinky:

4 filety uzeného pstruha (viz výše)

200 g mladého špenátu, omytého, blanšírovaného, vymačkaného a nakrájeného

3 jarní cibulky, okrájené a najemno nakrájené

225 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

300 ml mléka

2 vejce

30 g rozpuštěného másla

1 lžička soli

Černý pepř

olej nebo máslo na smažení

Sloužit:

Smíchejte 4 lžíce crème fraiche s křenem podle chuti a trochou nasekané pažitky

Preparation

Nejprve jsem požádal svého obchodníka s rybami, aby laskavě filetoval  2 středně velké čerstvé pstruhy. Mícháním udělejte světlou solanku 30 g soli, 20 g světle hnědého cukru a 500 ml studené vody a filety v něm necháme ponořené 30 minut.

Vyjměte, opláchněte a úplně osušte na kuchyňském papíru a nechte další hodinu schnout na mřížce Bradley – budou se nyní cítit lehce lepkavé.

Přidejte několik javorových nebo olšových bisket do zásobníku Bradley a nastavte jej na 75 °C/170 °F pak filety udit 1 hodina (o půl hodiny navíc, pokud chcete kouřovější příchuť).

Vyjměte a dejte stranou.

Metoda:

Těsto na palačinky připravíme tak, že do mísy dáme mouku, sůl, mletý černý pepř a prášek do pečiva.

Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte vejce.

Přidejte polovinu mléka a začněte spojovat těsto, nyní přidejte zbývající mléko a rozpuštěné máslo a šlehejte do hladka.

Přidejte nakrájený špenát a jarní cibulku a promíchejte, aby se zapracovaly.

Rozpalte těžkou pánev na střední teplotu.

Přidejte kapku olivového oleje nebo kousek másla a poté malou naběračku směsi na palačinky.

Jakmile se objeví bublinky, je čas palačinku obrátit.

Upečené z obou stran dozlatova přendejte na plech do vyhřáté trouby a pokračujte v pečení, dokud není směs hotová.

V závislosti na velikosti palačinek, které děláte (a samozřejmě na velikosti vaší pánve), můžete mít 2-3 najednou.

Získáte 3 palačinky na osobu, pokud je uděláte o průměru asi 7 cm.

Nakonec na každý talíř natočte tři palačinky, navrch dejte plátkový filet na osobu a zakončete kouskem křenového crème fraiche.

Podávejte ještě teplé.

Javor
 Dřevo

Javorové biskety pro kuřáky Bradley

Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.

Shop Now