Horký Uzený pstruh s špenátovým palačincem a křenem crème fraiche
Horký uzený pstruh je chutný na snídani nebo se vyrobí v delikátním paté, ale při této příležitosti jsem se rozhodl to dobře využít v této hezké a chutné brunch misce.
Ingredients
(Podává 4)
Solanka:
2 středně velké čerstvé pstruhy
30 g soli
20 g světle hnědého cukru
500 ml studené vody
Palačinky:
4 filety uzeného pstruha (viz výše)
200 g mladého špenátu, omytého, blanšírovaného, vymačkaného a nakrájeného
3 jarní cibulky, okrájené a najemno nakrájené
225 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
300 ml mléka
2 vejce
30 g rozpuštěného másla
1 lžička soli
Černý pepř
olej nebo máslo na smažení
Sloužit:
Smíchejte 4 lžíce crème fraiche s křenem podle chuti a trochou nasekané pažitky
Preparation
Nejprve jsem požádal svého obchodníka s rybami, aby laskavě filetoval 2 středně velké čerstvé pstruhy. Mícháním udělejte světlou solanku 30 g soli, 20 g světle hnědého cukru a 500 ml studené vody a filety v něm necháme ponořené 30 minut.
Vyjměte, opláchněte a úplně osušte na kuchyňském papíru a nechte další hodinu schnout na mřížce Bradley – budou se nyní cítit lehce lepkavé.
Přidejte několik javorových nebo olšových bisket do zásobníku Bradley a nastavte jej na 75 °C/170 °F pak filety udit 1 hodina (o půl hodiny navíc, pokud chcete kouřovější příchuť).
Vyjměte a dejte stranou.
Metoda:
Těsto na palačinky připravíme tak, že do mísy dáme mouku, sůl, mletý černý pepř a prášek do pečiva.
Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte vejce.
Přidejte polovinu mléka a začněte spojovat těsto, nyní přidejte zbývající mléko a rozpuštěné máslo a šlehejte do hladka.
Přidejte nakrájený špenát a jarní cibulku a promíchejte, aby se zapracovaly.
Rozpalte těžkou pánev na střední teplotu.
Přidejte kapku olivového oleje nebo kousek másla a poté malou naběračku směsi na palačinky.
Jakmile se objeví bublinky, je čas palačinku obrátit.
Upečené z obou stran dozlatova přendejte na plech do vyhřáté trouby a pokračujte v pečení, dokud není směs hotová.
V závislosti na velikosti palačinek, které děláte (a samozřejmě na velikosti vaší pánve), můžete mít 2-3 najednou.
Získáte 3 palačinky na osobu, pokud je uděláte o průměru asi 7 cm.
Nakonec na každý talíř natočte tři palačinky, navrch dejte plátkový filet na osobu a zakončete kouskem křenového crème fraiche.
Podávejte ještě teplé.
Javor
Dřevo
Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.
Shop Now