Hot Smoked Salmon with Dill, Horseradish & Spring Vegetable Pasta

Losos horký s Dill, Horseradish & Spring Rostlinné těstoviny

Sandra Tate

Vím, že tam ještě nejsme, ale tyhle jarní zelené těstoviny s šťavnatými vločkami kouřených těstovin tě určitě cítí, jako bys tam byla.

Ingredients

40 g soli

30 g nerafinovaného melasového cukru

500 ml horké vody

700 g strana lososa

(Podává 2)

150 g čerstvého linguine

50 g jemné jarní zeleniny

Creme fraiche

2 lžičky smetanového křenu

Černý pepř

Čerstvý kopr

Preparation

Horký uzený losos je vážně morous a trochu jde daleko, protože je tak lahodně bohatý a mastný. Ideální přes těstoviny, ale stejně úžasné v sendviči nebo na toastu s avokádem a sázeným vejcem.

Vytvrzování a kouření

Smíchat dohromady 40 g soli a 30 g nerafinovaného melasového cukru v 500 ml horké vody v přiléhavé nádobě nechte zcela vychladnout a ponořte a 700 g strana lososa pro 1 hodina, poté opláchněte a úplně osušte.

Při nastavování udírny nechte dále sušit na stojanu Bradley.

Nastavte Bradley Smoker na teplotu skříně 95 °C/200 °F a do hromádky přidejte dubové biskety.

Nechte skříň dosáhnout požadované teploty a naplňte ji kouřem, poté umístěte lososa doprostřed skříně a uďte asi 2 hodiny - v závislosti na tloušťce ryby - a vyzkoušejte na 70°C v nejtlustší části, poté vyjměte, nechte vychladnout a uložte do lednice, dokud nebude potřeba.

Odloupněte některé z nich horký uzený losos, asi 200 g, nebuďte příliš štědří, protože je velmi bohatá, a zbytek zabalte pro jiné použití.

Dejte stranou, aby dosáhl pokojové teploty.

Rozpalte pánev slaná voda a přidat 150 g čerstvého linguine dohromady s 150 g jemné jarní zeleniny - Použila jsem cukrový hrášek a jemnou stonkovou brokolici - a vařte 2 minuty, nebo dokud těstoviny nestečou přes sítko.

Plop a zaoblená lžíce creme fraiche dohromady s 2 lžičky smetanového křenu do horké pánve a vraťte linguine a zeleninu.

Hoďte spolu s velkorysým mletím Černý pepř a nějaký jemně nasekaný čerstvý kopr.

Rozdělte mezi nahřáté misky na těstoviny a naplňte je vločky z horkého uzeného lososa a více kopru.

Ihned podávejte.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now