Losos horký s Dill, Horseradish & Spring Rostlinné těstoviny
Vím, že tam ještě nejsme, ale tyhle jarní zelené těstoviny s šťavnatými vločkami kouřených těstovin tě určitě cítí, jako bys tam byla.
Ingredients
40 g soli
30 g nerafinovaného melasového cukru
500 ml horké vody
700 g strana lososa
(Podává 2)
150 g čerstvého linguine
50 g jemné jarní zeleniny
Creme fraiche
2 lžičky smetanového křenu
Černý pepř
Čerstvý kopr
Preparation
Horký uzený losos je vážně morous a trochu jde daleko, protože je tak lahodně bohatý a mastný. Ideální přes těstoviny, ale stejně úžasné v sendviči nebo na toastu s avokádem a sázeným vejcem.
Vytvrzování a kouření
Smíchat dohromady 40 g soli a 30 g nerafinovaného melasového cukru v 500 ml horké vody v přiléhavé nádobě nechte zcela vychladnout a ponořte a 700 g strana lososa pro 1 hodina, poté opláchněte a úplně osušte.
Při nastavování udírny nechte dále sušit na stojanu Bradley.
Nastavte Bradley Smoker na teplotu skříně 95 °C/200 °F a do hromádky přidejte dubové biskety.
Nechte skříň dosáhnout požadované teploty a naplňte ji kouřem, poté umístěte lososa doprostřed skříně a uďte asi 2 hodiny - v závislosti na tloušťce ryby - a vyzkoušejte na 70°C v nejtlustší části, poté vyjměte, nechte vychladnout a uložte do lednice, dokud nebude potřeba.
Odloupněte některé z nich horký uzený losos, asi 200 g, nebuďte příliš štědří, protože je velmi bohatá, a zbytek zabalte pro jiné použití.
Dejte stranou, aby dosáhl pokojové teploty.
Rozpalte pánev slaná voda a přidat 150 g čerstvého linguine dohromady s 150 g jemné jarní zeleniny - Použila jsem cukrový hrášek a jemnou stonkovou brokolici - a vařte 2 minuty, nebo dokud těstoviny nestečou přes sítko.
Plop a zaoblená lžíce creme fraiche dohromady s 2 lžičky smetanového křenu do horké pánve a vraťte linguine a zeleninu.
Hoďte spolu s velkorysým mletím Černý pepř a nějaký jemně nasekaný čerstvý kopr.
Rozdělte mezi nahřáté misky na těstoviny a naplňte je vločky z horkého uzeného lososa a více kopru.
Ihned podávejte.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now