Teplé uzené Hřebenatky (Mango Salsa)
Tento recept na podpis vytvořil Steven Raichlen ve spolupráci s Bradley Smoker. Podívejte se na nový televizní pořad Smoke! Tato skvělá show vás naučí všechny druhy tipů a triků o kouření potravin, receptech a ještě mnohem více!
Ingredients
Pro salsu:
1-1/2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
2 čajové lžičky hnědého cukru
1-1/2 šálku nakrájeného zralého manga
1 malá okurka, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na 1/2-palcové kostky
1-1/2 lžíce najemno nakrájené červené cibule
1/4 až 1/2 habanero nebo skotské bonnet chile, se semínky a mleté
1-1/2 lžičky jemně nasekaného kandovaného zázvoru
1 lžíce nasekané čerstvé máty
Pro mušle:
2 libry velké mořské mušle, nejlépe zabalené v suchu
Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Preparation
Udělejte salsu:
V misce smíchejte limetkovou šťávu a cukr a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí.
Přidejte zbývající ingredience na salsu a jemně promíchejte.
Přeneste do atraktivní servírovací misky. (Podávejte během několika hodin od přípravy.)
Připravte mušle:
Nastavte svůj Bradley Digital Smoker podle pokynů výrobce a podle potřeby přidejte Bradley Bisquettes.
Předehřejte Bradley Smoker na 225 stupňů.
Na straně každé hřebenatky je bělavý sval ve tvaru půlměsíce.
Vytáhněte ji a vyhoďte (je tužší než zbytek hřebenatky.)
Uložte mušle na mřížku(y) a zlehka posypte solí a pepřem.
Umístěte do udírny.
Udit mušle, dokud lehce bronzové kouřem a průsvitné, asi 20 minut. (Nepřevařujte.)
Uložte mušle na talíř nebo talíře a podávejte s mangovou salsou.