Smoked scallops by Steven Raichlen

Teplé uzené Hřebenatky (Mango Salsa)



Tento recept na podpis vytvořil Steven Raichlen ve spolupráci s Bradley Smoker. Podívejte se na nový televizní pořad Smoke! Tato skvělá show vás naučí všechny druhy tipů a triků o kouření potravin, receptech a ještě mnohem více!

Ingredients

Pro salsu:

1-1/2 lžíce čerstvé limetkové šťávy

2 čajové lžičky hnědého cukru

1-1/2 šálku nakrájeného zralého manga

1 malá okurka, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na 1/2-palcové kostky

1-1/2 lžíce najemno nakrájené červené cibule

1/4 až 1/2 habanero nebo skotské bonnet chile, se semínky a mleté

1-1/2 lžičky jemně nasekaného kandovaného zázvoru

1 lžíce nasekané čerstvé máty

Pro mušle:

2 libry velké mořské mušle, nejlépe zabalené v suchu

Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Preparation

Udělejte salsu:

V misce smíchejte limetkovou šťávu a cukr a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí.

Přidejte zbývající ingredience na salsu a jemně promíchejte.

Přeneste do atraktivní servírovací misky. (Podávejte během několika hodin od přípravy.)

Připravte mušle:

Nastavte svůj Bradley Digital Smoker podle pokynů výrobce a podle potřeby přidejte Bradley Bisquettes.

Předehřejte Bradley Smoker na 225 stupňů.

Na straně každé hřebenatky je bělavý sval ve tvaru půlměsíce.

Vytáhněte ji a vyhoďte (je tužší než zbytek hřebenatky.)

Uložte mušle na mřížku(y) a zlehka posypte solí a pepřem.

Umístěte do udírny.

Udit mušle, dokud lehce bronzové kouřem a průsvitné, asi 20 minut. (Nepřevařujte.)

Uložte mušle na talíř nebo talíře a podávejte s mangovou salsou.