Horký Uzená makrela S pošírovaným vejcem, bramborami, širokými fazolemi a bylinkami
Toto nádherné jídlo bylo výsledkem 20 minut doby vaření.
Ingredients
50 g mořské soli
30 g přírodního cukru
Slouží 4
2 makrely uzené za horka
Malé nové brambory (Povoluji 5 na osobu)
2 hrsti fazolí
Máslo
nasekaná plochá petrželka a pažitka
sůl a pepř
lžíce bílého vinného octa
4 vejce
Preparation
Není to radost, když od přátel štědře dostanete domácí produkty a můžete je spojit s vlastní tvorbou, v tomto případě mou makrelou uzenou za horka? A je připraveno nezapomenutelné jídlo.
Makrela uzená za horka, kterou jsem dělal před pár dny, zabalená v kuchyňském pergamenu, ležela v lednici, dokud Fran nepřijela s nákypem plným nových brambor, petrželky, pažitky, fazolí a dalších.
K tomu mám vždy košík plný různobarevných vajec od Sandřiny pestré posádky kuřat speciálních plemen.
Toto nádherné jídlo bylo výsledkem 20 minut vaření. Ale nejprve...
Sušení a uzení makrely:
Žádám, aby moje makrely byly očištěny a odstraněny hlavy - rád je kouřím celé, spíše než filetované, ale nepotřebuji na tom obličej.
Na dvě velké, velmi čerstvé makrely jsem namíchal kúru 50 g mořské soli smíchaný s 30 g přírodního cukru.
To vetřete do dutiny a na kůži, vložte je do mrazícího sáčku nebo nádoby a nechte 30 minut v lednici.
Nyní dobře opláchněte a zcela osušte zevnitř i zvenčí kuchyňským papírem.
Nastavte Bradley Smoker na teplotu skříně 80 °C/180 °F a vhoďte do hromádky půl tuctu dubových bisket.
Před umístěním ryb na mřížku nechte skříň vyhřátou a plnou kouře. Horní průduch nechávám otevřený pro lehké uzení a po hodině by měla být ryba hotová.
Pokud si nejste jisti, že jsou připraveny, vyzkoušejte vnitřní teplotu 72 °C.
Nechte úplně vychladnout a v lednici, pokud hned nepoužíváte.
Slouží 4
Opatrně vyjměte 4 filety 2 makrely uzené za horka, vyjměte špendlíkové kosti pomocí pinzety, položte na fólii a odložte stranou.
Vařit malé nové brambory (Povoluji 5 na osobu, rozhodnete se podle svých chutí) při zkoušení špejlí téměř do měkka.
Nyní přidejte 2 hrsti fazolí a vařte další 2-3 minuty, poté sceďte a přidejte pořádný kus másla.
Lehce rozdrťte hřbetem vidličky a rozetřete po hrstičce nasekaná plochá petrželka a pažitka.
Koření s sůl a pepř.
Umístete filety z makrely pod rozpáleným grilem a opékejte 2-3 minuty z každé strany.
Zatímco se makrela vaří, přiveďte na pánvi k varu 6 cm vody lžíce bílého vinného octa, jakmile máte valivý var prasknout dovnitř 4 vejce a louhujte 2 minuty, poté vyjměte na děrované lžíci a postavte na kuchyňský papír.
Bylinky, fazole a bramborovou směs rozdělte na 4 talíře, na každý položte prskající filet z makrely a sázené vejce.
Tak jednoduché, tak moc dobré!
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now