Honey & Lemon Bradley Horký uzený filé z lososa s tzatziki
Je to tak nádherné jídlo pro horký letní den, které se podává chlazené a je perfektní jako předkrm nebo lehký oběd.
Ingredients
(Podává 4)
4 filety uzeného lososa s medem a citronem
500 g hrnec řeckého jogurtu
1 zelená chilli paprička, nakrájená, zbavená semínek a jemně nasekaná nebo nakrájená na plátky
hrst čerstvé máty, nasekané
1 malá okurka, rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na 5 mm kostky
několik tenkých plátků oplatky (je potřeba škrabka nebo mandolína) okurky na ozdobu
kolečka citronu na ozdobu
Preparation
*Tento recept je vhodný pro začátečníky
V 500 ml horké vody rozpusťte 50 g medu a 50 g soli, přidejte kůru z citronu a nechte zcela vychladnout.
Nyní ponořte 500 g filetu lososa nebo 4 připravené vykostěné filety do nálevu a nechte hodinu odležet.
Vyjměte z nálevu (který by měl být vyhozen), opláchněte a úplně osušte na kuchyňském papíru.
Při nastavování Bradley Smoker nechte uschnout v lednici.
Přidejte několik dubových bisket do zásobníku a nastavte ovládání teploty udírny na 100 °C.
Po dosažení teploty umístěte filety na mřížku a 1 1/2 hodiny uďte.
Vyjměte, přikryjte a ochlaďte, dokud nebude potřeba.
Na každý ze 4 talířů položte ozdobu z okurkových stužek, čerstvých mátových špiček a kolečka citronu, přidejte šťavnatý med a citronové horké uzené filé a vedle každého přidejte trochu chladivého tzatziki.
Podávejte s chlebem nebo pittou.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now