Honey & Lemon Bradley Hot Smoked Salmon Fillet with Tzatziki

Honey & Lemon Bradley Horký uzený filé z lososa s tzatziki

Sandra Tate

Je to tak nádherné jídlo pro horký letní den, které se podává chlazené a je perfektní jako předkrm nebo lehký oběd.

Ingredients

(Podává 4)

4 filety uzeného lososa s medem a citronem

500 g hrnec řeckého jogurtu

1 zelená chilli paprička, nakrájená, zbavená semínek a jemně nasekaná nebo nakrájená na plátky

hrst čerstvé máty, nasekané

1 malá okurka, rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na 5 mm kostky

několik tenkých plátků oplatky (je potřeba škrabka nebo mandolína) okurky na ozdobu

kolečka citronu na ozdobu

Preparation

*Tento recept je vhodný pro začátečníky

V 500 ml horké vody rozpusťte 50 g medu a 50 g soli, přidejte kůru z citronu a nechte zcela vychladnout.

Nyní ponořte 500 g filetu lososa nebo 4 připravené vykostěné filety do nálevu a nechte hodinu odležet.

Vyjměte z nálevu (který by měl být vyhozen), opláchněte a úplně osušte na kuchyňském papíru.

Při nastavování Bradley Smoker nechte uschnout v lednici.

Přidejte několik dubových bisket do zásobníku a nastavte ovládání teploty udírny na 100 °C.

Po dosažení teploty umístěte filety na mřížku a 1 1/2 hodiny uďte.

Vyjměte, přikryjte a ochlaďte, dokud nebude potřeba.

Na každý ze 4 talířů položte ozdobu z okurkových stužek, čerstvých mátových špiček a kolečka citronu, přidejte šťavnatý med a citronové horké uzené filé a vedle každého přidejte trochu chladivého tzatziki.

Podávejte s chlebem nebo pittou.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now