Grilovaný Pstruh Steelhead s krémovou dijon koprovou česnekovou omáčkou
Naučte se, jak vyrobit pstruh grilovaného ocelového hlava s krémovou dijonskou česnekovou omáčkou.
Ingredients
1 lb steelhead (nebo losos)
1 cedrové prkno
2 špetky košer soli
2 špetky černého pepře
2 špetky čerstvého kopru
1 Univerzální koření
Koprová omáčka:
1 PL nesoleného másla
1 šálek kuřecího vývaru
3 stroužky nasekaného česneku
¾ šálek husté smetany
1 PL čerstvého nasekaného kopru
1 ½ Lžička dijonské hořčice
Preparation
Začněte tím, že namočíte cedrové prkno do vody alespoň na 1 hodinu. Dále si připravte oheň a ohořete jednu stranu cedrového prkna.
Během zuhelnatění si pstruhy osolte, opepřete a setřeste z Domova prachu.
Dále otočte prkno a položte na prkna filety kůží dolů a vařte, dokud nebude požadované propečení nebo rybí maso vločkovité.
Na omáčku připravte holandskou troubu nebo zapékací pánev rozpálenou na střední teplotu a přidejte máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte česnek a restujte do světle hnědé barvy. Dále přilijeme kuřecí vývar a povaříme a zredukujeme na polovinu. Poté přidejte smetanu, kopr a hořčici a míchejte, dokud nebude hladká a zahřátá.
Talíř nalijte omáčkou na dno talíře a na vrch omáčky položte rybu.
Recept od: Jacob Parmentier.