Uzený Tuňák Croissanty
Ingredients
Steak z tuňáka
½ lžičky. Mletý zázvor
1 polévková lžíce. Sezamový olej
1 polévková lžíce. Citronová šťáva
2 polévkové lžíce. Máslo
2 polévkové lžíce. Olivový olej
5-10 rohlíků
½ lžičky. Chipotle Chili Powder
1 lžička Horká omáčka Sriracha
½ šálku strouhaného sýra Colby Jack
1 polévková lžíce. Balzamiková glazura
½ bloku smetanového sýra
Nastavení Bradley Smoker:
Dřevo: Zázvorový sezam
Teplota: 226 F nebo 107,8 C
Časovač kouře: 20 minut
Časovač: 30 minut
Preparation
Nastavte Bradley Smoker na výše uvedená nastavení.
Steak z tuňáka nakrájejte na tři tenké plátky (vodorovně) a vložte do železné pánve.
Přidejte následující do pánve, olivový olej, máslo, sezamový olej, citronovou šťávu a mletý zázvor. Ujistěte se, že každá strana plátků je pokryta těmito tekutinami.
Vložte do udírny a vařte 30 minut nebo dokud vnitřní teplota tuňáka nedosáhne 145 stupňů F (nebo 62,8 C).
Zatímco se tuňák vaří, připravíme si tvarohový krém. Vložte ½ bloku smetanového sýra do mikrovlnné trouby na 30 sekund. Tip: Usnadníte tak mixování smetanového sýra.
Nyní, když je tuňák uvařený, je čas nakrájet steak z tuňáka na malé čtvercové kousky. Poté pomocí mísy přidejte smetanový sýr, kousky tuňáka, chilli prášek z chipotle, horkou omáčku sriracha a promíchejte.
Stavba croissantů – Každý croissant rozřízněte napůl a pomazánku ze smetanového sýra. Navrch nasypte trochu sýra a vložte zpět do Bradley Smoker na 10 minut, aby se sýr rozpustil.
Nalijte balzamikovou polevou a užívejte si!
Autor: Bryan Edwards - Moody Foodie Tulsa